Burjassot acollirà la presentació de ‘La política lingüística al País Valencià’

0
38
Bankia

L’ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe, amb la col•laboració de l’Oficina de Promoció del Valencià de Burjassot i l’Ajuntament d’aquest poble de l’Horta Nord, presentaran el pròxim divendres, 3 de febrer, el primer quadern Demos, dedicat a l’anàlisi de la política lingüística valenciana. Serà a les 19 hores, a la Casa de la Cultura.

La política lingüística al País Valencià. Del conflicte a la gestió responsable, obra de Susanna Pardines i Nathalie Torres, sòcies de l’entitat, és el primer quadern d’una col•lecció editada per la Fundació Nexe i dirigida per Vicent Flor. Tots ells participaran en la presentació de divendres, en què també estarà present Jordi Sebastià, l’alcalde de Burjassot.

Aquest treball, presentat el novembre passat a l’Octubre CCC en el marc de la XXI Universitat del Tirant, aborda la qüestió lingüística valenciana des d’una perspectiva crítica amb les polítiques dutes a terme pels successius governs autonòmics, i insisteix en la necessitat de posar en pràctica noves polítiques lingüístiques que deixen enrere l’enfrontament i cerquen el benestar dels valencianoparlants.

Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col•lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. El primer número ja està disponible en paper i en pdf, al web www.fundacionexe.org. El segon número, que apareixerà pròximament, estarà dedicat al finançament autonòmic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here