Els bombers rescaten a Alboraia a un home d'uns 70 anys que feia dies no responia a les cridades

576

Els bombers del Consorci Provincial de València han rescatat a dos persones en dos serveis diferents durant el cap de setmana, un en el Grau de Gandia i un altre a Alboraia.

Bomberos-rescate-persona-enferma

El primer d'ells va ser el divendres a la nit,  els bombers del parc de Burjassot van rescatar en Alboraia a un home d'uns 70 anys que feia dies no responia a les cridades. Els bombers van ser els encarregats d'obrir l'habitatge i, quan van accedir a l'interior del pis amb els sanitaris, l'home estava tombat en el llit amb evidents signes de deshidratació i un mal estat general. La víctima va ser evacuada a l'hospital pel SAMU.

Per altra banda, els bombers del Parc de Gandia van haver de desplaçar-se fins al Grau de Gandia, on vivia una dona amb obesitat mórbida que estava malalta. En este cas, els sanitaris necessitaven traslladar a la senyora de 67 anys a l'hospital, però els era impossible baixar-la al carrer ja que la finca no disposava d'ascensor i no podien baixar-la per l'escala.

Els sis bombers que estaven de guàrdia i el sergent van acudir ràpidament amb una Bomba Urbana Pesada (BUP) i una Bomba Nodrissa Pesada (BNP) i van iniciar el procediment de baixada amb una llitera polivalent, la qual van lligar amb cordes per a assegurar la integritat de la malalta. Les cordes anaven pel buit de l'escala assegurant la llitera, de manera que els bombers que baixaven a pols a la dona per l'escala tingueren la certesa que el procediment cobria les màximes normes de seguretat. En finalitzar el servei, els sanitaris van traslladar a la dona a l'hospital.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.