Bloc prepara la seua argumentació per enfrontar-se a la negociació dels Pressupostos de 2010 amb el PSPV

0
72
Bankia

Segons l’acord d’estabilitat que PSOE i Bloc van signar a principis de legislatura, ambdós partits es reuniran cada any per pactar els pressupostos municipals del pròxim any. El Bloc ja ha determinat les línies generals que han de guiar els pressupostos del 2010: la contenció pressupostària, l’aposta pels serveis socials, la cultura i la sostenibilitat.
Gràcies a aquest acord, el Bloc, que es manté en l’oposició, ha donat suport als pressupostos dels anys passats i això ha permès la seua aprovació. El col•lectiu local del Bloc de Burjassot va realitzar la setmana passada una assemblea per tal de concretar les línies generals que han de guiar els pressuspotos del 2010.

Segons manifesta el seu portaveu a l’Ajuntament, Jordi Sebastià, “som conscients que els ingressos de l’Ajuntament han baixat com a conseqüència de la crisi i és obvi que les partides destinades a ajudes socials, que ja van ser incrementades l’any passat, han de ser mantingudes i fins i tot augmentades”.

Els criteris socials seran per tant els prioritaris per al Bloc en la negociació dels pressupostos del 2010. Malgrat això, l’agrupació de Burjassot va decidir donar també un suport important en la promoció a la cultura i en les energies renovables. “L’assumpte de els energies renovables ha quedat pendent de l’any passat –manifesta Sebastià- és una línia bàsica per a nosaltres i per això s’ha posat en marxa l’oficina local de sostenibilitat, però fins ara no s’han fet inversions generals i coordinades en la instal•lació d’energies renovables en les isntal•lacions municipals. Per al Bloc, ara podria ser un bon moment, tot aprofitant les ajudes del segon Pla E”.

Respecte a la cultura, encara queden pendents algunes inversions de l’acord a què arribaren les dues forces a principi de la legislatura, com la reforma del teatre Progrés i la posada en marxa de la segona escoleta municipal. Per a Sebastià, “la cultura i l’educació és una inversió prioritària, especialment en temps de crisi, perquè la formació dels ciutadans és en ella mateixa una mesura anti-crisi”.

Els nacionalistes estan a l’espera de concretar el dia de la reunió i manifesten la seua voluntat d’aprovar els pressupostos en el temps més breu possible.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here