Bloc-Iniciativa-Verds recollirà signatures per què Mislata tinga noves formes de participació ciutadana

452

Bloc amb Iniciativa i Verds ha anunciat que recollirà signatures per a fomentar la reforma pertinent del Reglament d’Organitzacions, Funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals (ROF) que facilite la participació ciutadana en la gestió dels assumptes locals i millora en la seua organització, funcions i competències de la corporació.
Així han recordat que durant l’any 2008 s’han presentat pel seu grup una desena de mocions que han estat desestimades per l’unic motiu de no tenir representació institucional”, ja que el ROF determina que les presentacions d’iniciatives han de realitzar-se a instancia de regidors i/o regidores.

Aquesta circumstancia impossibilita a Mislata un canal per a la participació ciutadana que altres ajuntament si tenen recollida.

“Pel que fa a les mocions presentades pel nostre grup el govern local no ha entrat a debatre en cap moment el contingut ni la conveniència de les iniciatives presentades i les ha desestimat directament pel fet de no poder ser defensades a les comissions o sessions plenàries del consistori”, han lamentat.

Des de Bloc amb Iniciativa i Verds entenen que quantes més veus siguen escoltades major serà la implicació ciutadana i més participativa la decisió final.

“Per aquest motiu és aconsellable una reforma del reglament d’organització i funcionament local per a que quede recollida la inclusió dels Consells de Participació Ciutadana que democratitzen i amplien la vida social i política de Mislata”, han assenyalat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.