Bloc-Els Verds demana la implantació d’un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes a l’IES Carles Salvador

0
98
Bankia

El grup municipal de la coalició Bloc-Els Verds d’Aldaia ha presentat una moció per demanar que l’institut Carles Salvador de la localitat puga acollir un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes de Quart de Poblet o, si es crea, de l’EOI de Torrent.
Amb l’argument de la necessitat “inajornable” de millorar la competència lingüística en llengües estrangeres de la població en general en un “món plurilingüe com el que ens envolta”, la coalició pretén que l’Ajuntament d’Aldaia sol•licite formalment a la Conselleria d’Educació la possibilitat de què l’IES puga acollir un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes.

Per a la coalició, “l’aprenentatge d’idiomes és un estímul acadèmic i professional de primer ordre, que repercuteix molt favorablement en el conjunt de la població, quant a l’obertura d’oportunitats laborals per als seus membres, així com en l’avanç significatiu en la integració social i simbòlica del marc polític i cultural europeu on ens desenvolupem”.

Com que alguns IES de la comarca, com ara l’IES Ausiàs March de Manises, alberguen en horari vespertí, una vegada acabat l’horari lectiu de la Secundària i el Batxillerat, un aulari de l’Escola Oficial de Quart de Poblet, i, a més a més, tenint en compte la voluntat que l’IES Carles salvador d’Aldaia ha manifestat, a través d’un acord explícit del seu Consell Escolar, pres en la sessió del divendres 30 de setembre de 2011, de cedir les seues instal•lacions per a albergar, també en horari vespertí, un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes, el grup municipal considera oportú presentar la moció.

En eixe sentit, argumenta també la coalició que a hores d’ara l’EOI de Quart de Poblet és la més pròxima i compta amb el aularis de Manises i Torrent, però sense capacitat de matricular centenars d’alumnes –entre ells molts i moltes d’Aldaia-, car compta amb una oferta de places molt escassa per a la gran demanda que té.

“De manera que sembla raonable pensar que, finalment, Torrent acabarà tenint una EOI pròpia, per l’entitat de la ciutat i per la gran demanda de matriculació. Amb la qual cosa, igualment raonable és pensar que Aldaia podria passar a ser Aulari d’aquesta EOI de Torrent, amb la descongestió consegüent de la de Quart, que ja només comptaria amb l’aulari de Manises i la possibilitat d’afegir-ne algun més”, assenyalen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here