Bloc-Compromís per Meliana califica de “despropòsit” una taxa d’examen de 60 euros imposta per l’Ajuntament

731

L’Ajuntament de Meliana ha posat en marxa un procés de selecció per a una borsa de treball d’auxiliars administratius. Participar en el dit procés exigix el pagament d’una taxa de 60 euros d’acord amb la modificació de taxes que el govern del Partit Popular va aprovar al 2011, en plena crisi econòmica.

Per a la portaveu adjunta del Bloc-Compromís a Meliana, Maria Pilar Asensio, i membre de la Comissió Informativa de Personal, “en l’època de crisi que estem vivint, amb l’índex de desocupació tan elevat -1.200 persones a Meliana- i el descens notable de l’oferta general d’ocupació pública, estes taxes són un despropòsit”.

“Estem parlant d’una borsa de treball per a accedir a un lloc de treball temporal. Cal recordar que la mesura del govern del PP ha suposat quadriplicar o quintuplicar les taxes d’examen per a l’accés a un lloc de treball”, ha declarat.

Així, com explica la regidora valencianista, “amb esta decisió, l’alcade de Meliana i responsable de la Regidoria de Personal, Pedro Cuesta, dificulta l’accés al treball en igualtat de condicions, ja que només es podrà presentar qui dispose de solvència econòmica. És una mesura elitista, del tot inoportuna, i que vulnera, moralment, el dret d’igualtat i d’accés a l’ocupació pública. De fet, com a mínim caldria tindre un tractament diferenciat, bastant més econòmic, per a les persones en situació de desocupació”.

Al seu dia, Bloc-Compromís ja va demanar una proposta de taxes per drets d’examen més racional i més ajustada que garantira de fet el dret d’accés a l’ocupació pública en igualtat d’oportunitats reals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.