Baldoví es compromet a fer la pressió necessària a Madrid per a frenar el projecte de modificació de la V-30

497

Xirivella ha acollit la primera reunió oberta a la ciutadania per a explicar l’avantprojecte de modificació de la V30 dissenyat pel Ministeri de Foment i que preveu un gasto de 150 milions d’euros. L’acte, organitzat per Compromís per Xirivella, ha congregat més d’un centenar de persones, superant les expectatives.

baldovi-v30-xirivella

A la xarrada informativa ha assistit el diputat al Congrés Joan Baldoví, el diputat a les Corts Juan Ponce, l’arquitecta i secretària d’organització de Compromís Mislata, Sílvia Maiques, i el portaveu de Compromís per Xirivella i pròxim alcalde de la localitat, Ricard Barberà, qui ha coordinat l’acte.

El diputat al Congrés Joan Baldoví s’ha compromés a fer la pressió parlamentària necessària per a frenar el projecte i va començar a dissenyar el full de ruta. «Primer, els ajuntaments han de demanar reunions amb el Ministre de Foment, amb el secretari d’Estat i amb el delegat del govern. Després, farem la pressió i el seguiment necessari d’eixes reunions».

Baldoví ha lamentat el poc de pes que els valencians i les valencianes han tingut als ministeris, causa del dèficit d’infraestructures i finançament que patim.

El diputat a les Corts Juan Ponce ha explicat que des del govern valencià es considera desastrós el projecte i ha demanat “començar de zero per a plentejar una modificació respectuosa amb els pobles i la mobilitat sostenible. La Generalitat fa una esmena a la totalitat de la proposta”.

Des de la part tècnica, Sílvia Maiques ha explicat amb imatges del projecte els problemes que generaria: des d’embussos i major contaminació acústica al veïnat, fins a menjar-se zones verdes i esportives. Per la seua banda, Josep Lluís Miralles, ha assegurat que «estem davant d’un projecte del segle XX per al segle XXI”.

Per últim, el futur alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, ha assegurat que és moment de treballar conjuntament i ha explciat que “ste acte és el punt de partida d’una lluita que serà llarga i hem de ajuntar esforços, per això vull agrair la presència del centenar de veïns i veïnes, a més dels càrrecs polítics de la Mancomunitat, Diputació, Congrés i representants dels pobles veïns i afectats”.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.