Associacions i entitats de l’Horta Sud demanen financiació per al transport públic als PGE

15 lecturas

Prop d’una vintena d’associacions i entitats de l’Horta Sud han signat un comunicat on reclamen al Govern de l’Estat que reconsidere la subvenció per al transport metropolità de València perquè “tenim el mateix dret al transport públic que Madrid, Barcelona o Canàries”.

Els Pressupostos Generals de l'Estat deixen a l'Autoritat del Transport Metropolità de l'àrea de València, en la qual està inclosa l'Horta Sud, sense la subvenció de 38 milions d'euros que havia demanat la Generalitat Valenciana per a incentivar el transport públic en aquesta àrea. Per contra, el consorci Regional de Transport de Madrid rebrà 127 milions d’euros, l’Autoritat del transport de Barcelona rebrà 109 milions i Canàries, 48 milions.

“València és la tercera àrea metropolitana a Espanya i es queda sense subvenció. Els 60 municipis que conformen l’entitat i 1,8 milions de persones es veuran afectades negativament en la millora de transport metropolità, el desenvolupament del pla de mobilitat sostenible o la integració tarifària”, expliquen al comunicat.

A l’estudi publicat per la Fundació Horta Sud al 2008 sobre l’anàlisi de la mobilitat a l’Horta Sud, fet per Josep Vicent Boira i Evarist Almudèver, s’assenyalaven els reptes de futur del transport metropolità, tal i com assenyala la Comissió Europea:  “Necessitem unes ciutats i unes àrees metropolitanes de circulació més fluïda i pacífica, més segura i accessible, amb una integració de les perspectives de transport i ordenació territorial, amb una visió coherent del sistema de mobilitat, amb un desenvolupament de tecnologies intel·ligents i netes que, alhora, ajuden a augmentar la qualitat ecològica dels espais metropolitans. Només amb una integració de les conurbacions metropolitanes i una perspectiva global i amb finançament per part de l’Estat es podrà aconseguir una base sòlida per a una planificació eficaç de la mobilitat”.

“La millora de la xarxa de transport metropolità es una mesura necessària per a incrementar la qualitat de l’aire i del medi ambient i per extensió la salut i la qualitat de vida de tota la població de la nostra àrea metropolitana”, assenyalen.

Les associacions de l’Horta Sud recorden també el “dèficit de finançament” ja que, diuen, “cada valenciana i valencià re­bem 237 euros menys que la mitja de l’Estat, o 839 euros menys que l’au­tonomia millor finançada”.

Per tot açò, reclamen a l’Estat Espanyol que reconsidere als seus Pressupost Generals la subvenció demanada per la Generalitat Valenciana per al transport metropolità i anuncien que recolçaran les accions encaminades a defendre esta subvenció per a l’àrea metropolitana i per a un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, han demanat a tots i totes els diputats i diputades valencianes el seu vot en contra dels pressupostos generals de l’Estat “per discriminar a l’àrea metropolitana de la ciutat de València”.

El comunicat ve signat per la Plataforma pel transport públic de l’Horta Sud, la Fundació Horta Sud, l’Associació Veïnal Encreuellades d’Aldaia, l’Associació Veïnal del Barri del Crist, l’Associació Veïnal de l’Avinguda de la Pau de Mislata i Xirivella, l’Associació Veïnal de Montealegre i Adjacents, l’Associació Veïnal San Ramón i Mont de Pietat de Xirivella, l’Associació Veïnal Alqueries i Habana Vella, l’Associació Veïnal la Sequieta d’Aldaia, l’Associació Veïnal la Pedrota d’Aldaia, la Federació d’Associacions Veïnals Silvela de Xirivella, l’Associació Veïnal i Cultural Tres Forques, la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, el Col·lectiu Fora Túnel de Pérez Galdós i Giorgeta, la Federación de Entidades Andaluzas Comunitat Valenciana, la Fundación Movimiento Ciudadano, el Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud i l’Escola de Formació de la Federació de Cases de Joventut CV.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí