Arxivada la querella per injúries i calúmnies de l'ex gerent d’Imelsa contra Rosa Pérez Garijo

793

El Jutjat d’Instrucció número 14 de València ha arxivat la querella per injúries i calúmnies presentada per l’ex gerent d’Imelsa, Rafel Soler, contra la diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo.

L’ex gerent d’Imelsa i actual diputat provincial del Partit Popular en la Diputació de València, Rafael Soler, va interposar una querella criminal per un presumpte delicte d’injúries i calúmnies contra la denunciant de Taula i diputada provincial d’EUPV, Rosa Pérez Garijo.

EUPV_Perez-Xativa-Miquel-Lorente_Diputacion_Trama_ImelsaEn la querella, interposada arran de la roda de premsa que Pérez Garijo va donar el passat 22 d’abril de 2015, s’exigia a la diputada provincial la quantitat de 15.000 euros en concepte d’indemnització per la presumpta vulneració del dret a l’honor de Soler.

Tal i com es relata a l’acte judicial, de data de 24 de març de 2017, la diputada d’Esquerra Unida es limità a lliurar als mitjans de comunicació uns documents que obren a la causa, fent referència al querellant com a gerent d’Imelsa en diversos anys de l’etapa anterior a la gerència de Marcos Benavent. La informació entregada era “veraç, el que significa que era legítima i, per tant, emparada per l’exercici de la llibertat d’expressió, tot això reforçat amb el criteri constitucional de la llibertat d’expressió i informació, arribant a l’extrem de la preferència per la llibertat d’expressió quan s’està en presència del tractament que es puga donar a assumptes polítics o, dit amb major precisió, relacionats amb l’organització i el funcionament dels poders públics, per tot això considerem que Pérez Garijo no violà el dret a l’honor del querellant Rafael Soler Vert, el que determina l’arxiu de les actuacions”.

La diputada provincial d’EUPV ha recordat que aquesta era la darrera de les cinc querelles que s’han interposat contra ella com a conseqüència de la denúncia del cas Taula. Per a Pérez Garijo “durant tot aquest temps hem pogut veure què és el que realment tenia rellevància i recorregut penal. Així, mentre aquestes querelles s’han arxivat una per una, continua viva la denúncia que vaig presentar en juliol de 2014 davant la Fiscalia Anticorrupció i el procediment judicial que se n’ha derivat de la mateixa, que apunta cap al Partit Popular com una presumpta organització criminal”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.