Aprovat el I Pla d’Igualtat Intern de l’Ajuntament de Picassent

590

Picassent ha aprovat el seu primer pla d’igualtat intern. Es tracta del I Pla d’Igualtat per a les treballadores i els treballadors municipals i que suposa un llibre de ruta per garantir la igualtat real dins el funcionament del Consistori. L’elaboració del Pla s’ha portat a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de València.

El Pla d’Igualtat Intern de l’Ajuntament de Picassent, aprovat recentment per unanimitat durant la celebració del darrer plenari és ja una realitat. El treball, que va començar el mes de juny de 2016, ha sigut elaborat per Joan Sanfélix, agent d’igualtat, en coordinació amb la Regidoria d’Igualtat.

Un Pla que ha comptat, en primer lloc, amb un diagnòstic de la situació de la igualtat al si de l’Ajuntament i on, posteriorment, han sigut proposades una sèrie de mesures per revertir aquelles situacions detectades susceptibles de ser millorades en àrees com l’ocupació, les retribucions i la classificació professionals, la promoció i la formació, la conciliació i la representació sindical, la comunicació i el llenguatge no sexista i la salut laboral.

Partint d’esta proposta, la Comissió  d’Igualtat, formada per representants de l’Ajuntament i dels sindicats, ha sigut l’encarregada de negociar i consensuar les mesures que formaran part d’aquest I Pla d’Igualtat intern.

Esta ferramenta suposa el llibre de ruta que haurà de seguir el Consistori per tal de garantir que la igualtat siga un eix transversal en totes les seues polítiques. Aprovat el Pla, la primera tasca a realitzar serà la de planificar l’inici de totes les accions que s’han de portar a terme. La Comissió d’Igualtat és l’encarregada de vetllar pel compliment dels acords i totes aquelles mesures que s’han negociat per tal d’aconseguir canviar aquelles realitats que s’han considerat menys favorables.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.