Aprovada la construcció d’un Centre Cívic al carrer Sant Pere del Cabanyal

368

La Junta de Govern Local de València ha aprovat este divendres el projecte d'execució de les obres de construcció d'un centre cívic als carrers Sant Pere i Luis Despuig del Cabanyal, una actuació que s'emmarca en l'Estratègia de desenvolupament urbà sostenible, Edusi. Es tracta d'una nova dotació a habilitar en la parcel·la definida als carrers Sant Pere 39 a 59 i Carrer Lluis Despuig, tal com han anunciat la vicealcaldessa i portaveu municipal Sandra Gómez, i el vicealcade i portaveu municipal, Sergi Campillo, al final de la reunió de la Junta.

Tal com ha explicat la vicealcaldessa i delegada de Desenvolupament Urbà Sostenible, Sandra Gómez, el disseny del centre es basa en la trama urbana tradicional del barri del Cabanyal-Canyamelar, i s'edificarà com a unió de moltes cases particulars que tindran la forma arquetípica de barraca valenciana alineades segons la trama predefinida. Serà un conjunt de set edificis en forma de barraca, d'una planta i coberta de dos vessants, de les quals dos (els segons per cada extrem) seran patis. Es tracta d'una iniciativa de revitalització del barri del Cabanyal, mitjançant infraestructures i programes culturals, que busca dotar al barri d'un equipament necessari, amb espais polivalents que recorden el caràcter urbà de la trama edificatòria original del Cabanyal.

El pressupost base de licitació ascendeix a més de 2,4 milions d'euros (concretament, 2.430.393,25€, IVA inclòs), que seran finançats mitjançant fons europeus Edusi. El projecte es desenvoluparà sobre una superfície de 1000 m², i comptarà amb quatre despatxos, dos aules (una informàtica i una altra de música i assajos), dos aules-taller , una sala multiús, un gimnàs (per a activitats com a pilates, ioga, dansa, acrobàcies…), un camerino, consergeria i cafeteria. Serà un centre totalment accessible, i es preveu que en l'exterior s'habilite un espai per a albergar jocs, actuacions, tallers i activitats diverses.

En el mateix context d'actuacions impulsades amb finançament Edusi, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha anunciat que s'ha adjudicat també el contracte d'execució de les obres de rehabilitació d'edifici per a oficines en El Cabanyal. El pasdo mes de novembre, la Junta de Govern Local va aprovar contractar l'execució d'estes per un import total de 637.914 euros. L'edifici (que es distribueix en planta baixa més dos) està dins del Conjunt Històric Protegit Cabanyal-Canyamelar (CHP-2), en la parcel·la situada entre els carrers Barraca, 53 i Pare Luis Navarro, 66.

Una vegada rehabilitat, l'immoble albergarà la nova Junta Municipal del Marítim. Es preveu eliminar les barreres arquitectòniques mitjançant la col·locació d'un ascensor i condícies adaptades, i s'eliminaran els desnivells en l'accés. Tal com ha assenyalat Sandra Gómez, «és una aposta ferma i clara per la descentralització de l'administració local i acostar els serveis i l'atenció als veïns i veïnes». La nova seu de la Junta de Districte s'integra en la proposta Va Cabanyal, aprovada per la Unió Europea al desembre de 2015, i suposa donar resposta a una petició històrica del veïnat.

Sandra Gómez ha rebutjat les crítiques dels grups de l'oposició sobre la gestió dels fons Edusi, i ha assegurat que «marxen adequadament, i a la fi de 2023, que és el termini establit, s'executaran tots els projectes. De fet –ha afegit- des de juliol passat s'han posat en marxa 9 projectes, que suposen un import total de 9 milions d'euros».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.