Antoni Gómez presenta el llibre ‘Maleïts entrepans’ al club de lectura l’Estornell de Quart de Poblet

1045

presentació maleïts entrepans club de lectura l'estornellMaleïts entrepans, darrer llibre de l’escriptor saguntí Antoni Gómez, ha obert el curs 2015-2016 del club de lectura en valencià L’Estornell, de Quart de Poblet. En la presentació, realitzada a la Biblioteca de Quart de Poblet, el crític literari Antoni Zaragozà va afirmar que “el llibre sedueix i enganxa des de la primera línia”.

Maleïts entrepans recrea la infantesa d’un xiquet valencià dels anys seixanta relatat pel mateix personatge en la maduresa. “He intentat captar l’atmosfera d’una època contant històries de les persones humils, preocupades per sobreviure cada dia”, va explicar Antoni Gómez.

El llibre també dialoga amb els habitants més antics de Sagunt, els ibers i els romans, que van compartir els mateixos espais que els personatges de la novel·la, encara que els vius a penes sabien res dels seus avantpassats. “He fet de secretari dels morts”, diu l’autor, a qui sedueix la transformació dels espais al llarg del temps.

Antoni Gómez (Sagunt, 1960) és poeta, periodista i crític literari. Ha publicat cinc poemaris, guardonats amb els premis Senyoriu d’Ausiàs March, Marià Manent i Ciutat d’Elx. En prosa ha publicat El camí de les merles i Maleïts entrepans. Ha exercit la crítica literària en el suplement cultural Posdata del periòdic Levante-EMV i en la revista Caràcters. Ha treballat en Información d’Alacant, Levante-EMV, Ràdio Nou i Canal 9.

La propera tertúlia del club de lectura en valencià L’Estornell se celebrarà el proper 23 d’octubre, amb un debat sobre Michelíada, d’Antoni Munné-Jordà. És una novel·la de ciència-ficció que revisita La Il·líada, d’Homer, en clau futurista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.