Amparo Picó (Cs) acusa al tripartit d'haver abandonat la Ciutat Fallera

384

El grup Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València ha acusat el govern municipal d'haver abandonat la Ciutat de l'Artista Faller, coneguda com la Ciutat Fallera, durant anys i d'incomplir el Pla de Revitalització.

"El tripartit ni es creu, ni s'ha cregut el document que impulsem des de Ciutadans i van signar tots els portaveus dels grups polítics fa tres anys. Els compromisos eren ben clars i alguns d'escàs muntant econòmic, però ni encara així ho han fet", ha declarat la regidor de Ciutadans Amparo Picó.

"Només han reaccionat convocant la reunió de la Comissió Intermunicipal, que no es reunia des de mitjan 2017, després de presentar Ciutadans una moció al ple exigint el compliment. A aqueixa reunió sí han cridat als artistes fallers, però deixen fora a l'oposició", ha criticat Amparo Picó, qui ha afegit: "No ens poden dir que era una reunió tècnica quan van acudir des de la portaveu socialista, Sandra Gómez, el portaveu de Compromís i altres regidors i els artistes es van quedar sense resposta per falta de tècnics".

Picó ha qualificat de "molt necessària  l'execució de les mesures per a impedir la degradació de la CAF".

L'edil també ha denunciat que Compromís és "qui està deixant en l'aire el futur dels artistes fallers". "Ara diuen que segueixen sense resposta de la Conselleria d'Educació, sobre si consideren necessari mantenir l'ús educatiu dels solars propers a la ronda nord. Doncs la pilota està en la teulada de Fuset i de l'alcalde, Joan Ribó, i pansa per exigir al conseller Marzá una resposta urgent que serà vital per al futur de la Ciutat de l'Artista Faller".

"Des de Ciutadans hem manifestat, en diverses ocasions la necessitat d'intervenir en un espai fonamental i necessari per al desenvolupament cultural, turístic i econòmic de la ciutat de València, ja que si no fem alguna cosa sobre aquest tema, el polígon de naus industrials perdrà la seua essència de ser el bressol de l'artesania i l'ofici de l'artista faller. Ara veiem la falta d'interès", ha manifestat l'edil Picó.

La regidor ha recordat que "la moció presentada per Cs en 2015 contenia tres propostes: El compliment de l'acord adoptat en la Junta de Govern Local de 2015, la convocatòria de la Comissió *Intermunicipal per a analitzar el compliment de l'acord així com altres mesures i que a aquesta reunió assistisca el Gremi d'Artistes Fallers i representants dels grups polítics de l'Ajuntament de València".

Entre les mesures de baix cost, sense executar, encara figuren la parada del bus turístic, l'obertura del carrer Salvador Cerveró o la connexió des de la ronda nord. "Les tres són necessàries i factibles si hi ha voluntat", ha conclòs la regidora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.