Alumnes d'Arquitectura de la UPV treballaran en projectes sobre l'urbansime i el paisatge de Catarroja

18 lecturas

conveni politècnicL’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, han signat un convenni de col.laboració entre el consistori i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura perquè els alumnes de la facultat aporten millores urbanístiques i paisatgistiques a la localitat. A l’acte també han assitit el regidor d’Urbanisme, Martí Raga, i el professor del departament d’Urbanisme Adolfo Vigil.

Amb este conveni, Catarroja serà objecte d’estudi pels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Valencia. Vora 300 estudiants treballaran en projectes acadèmics per a millorar el centre històric, la façana oest, la unió de la població amb l’Horta i l’Albufera, el Port, el barranc i el polígon industrial, entre altres aspectes.

L’Ajuntament, a iniciativa de la regidoria d’Urbanisme, ha signat un conveni amb la institució amb el qual, el poble serà objecte d’estudi en diferents treballs de segon, tercer i quart curs. En concret es treballarà en les assignatures d’Urbanística, en el Taller d’Urbanisme i Paisatges, i en la de Construcció, Arquitectura i Urbanisme Industrial del Màster en Ingenieria Industrial.

Els estudiants aportaran suggerències per donar-li un major protagonisme al centre històric, en concret, treballaran amb la plaça de la Llotgeta, el carrer de l’Església o la plaça Vella. També intentaran millorar l’aspecte de la façana oest de la població que comunica amb la CV-400 i l’horta.

Altre dels punts objecte d’estudi serà la connexió del municipi amb el Port i l’Horta. Els alumnes tractaran de potenciar la unió entre el centre urbà i estos espais tan emblemàtics. Pel que fa al Port, també aportaran propostes per a la zona que ara està destinada a aparcaments i per a una de les ribes de la sèquia.

Els estudiants també treballaran per a fer que el barranc es convertisca en un corredor verd que unisca les poblacions de l’Horta. En este sentit, s’estudiarà que el Camí Vell de Russafa puga convertir-se en una artèria d’unió entre els pobles que van des de València fins a Beniparrell.

L’Escola Técnica Superior d’Ingeniers Industrials també participarà en el projecte. Els estudiants del Màster en Ingenieria Industrial treballaran per millorar la integració del polígon industrial i per crear nous accesos al municipi des de la pista de Silla (V-31).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí