Picassent rebaixa el tipus impositiu de l’IBI urbana per disminuir el rebut entre 8 i 12 euros

455

A iniciativa de l’equip de Govern socialista de Picassent, la Corporació Municipal va acordar en l’última sessió plenària la rebaixa del tipus impositiu del 0, 78 % al 0, 76 %. Una disminució que se suma a la ja realitzada en 2016 amb què els contribuents van veure rebaixat el tipus en un 10 %, la qual cosa suposarà una disminució mitjana del rebut de l’IBI d’entre 8 i 12 euros.

picassentAmb l’objectiu d’alleugerir la pressió fiscal dels habitants del municipi que posseeixen un habitatge en propietat, el regidor d’Economia i Hisenda, Francisco Quiles, va portar a l’última comissió d’Hisenda la proposta de rebaixar el tipus de gravamen de l’IBI urbana del 0, 78% a un 0, 76 %.

Aquesta disminució va ser debatuda i aprovada en la citada comissió i posteriorment ratificada en el ple per unanimitat de setembre amb els vots a favor de PSOE, PP, Coalició Compromís, Ciutadans i Canviem entre Tots. “El nostre compromís electoral amb la ciutadania va ser el rebaixar l’IBI, any rere any, sempre comptant amb els informes del nostre departament d’Intervenció i sent sensibles a casos especials, com per exemple, les famílies nombroses”, va explicar Quiles en la sessió plenària.

Una rebaixa que cal tenir en compte que ve a sumar-se a la qual es va produir l’any passat i que es va traduir en un estalvi mitjà d’uns 6, 60 euros, ja que l’actualització dels valors cadastrals va produir una revaloració del preu dels habitatges. De moment, per a l’any que ve està pendent que es produïsca una nova actualització del cadastre. En el cas que es produïra, la intenció de l’actual equip de Govern seria efectuar una nova baixada del tipus de gravamen, situar-ho en el 0, 73 i així que la rebaixa ja plantejada no es vera alterada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.