Alfara acull la primera jornada de descobriment del patrimoni de la Mancomunitat del Carraixet

0
176
Bankia

La Mancomunitat del Carraixet ha aprofitat la recent inauguració del Centre d’Interpretació d’Alfara del Patriarca al Palau de la Senyoria, el passat 3 d’octubre, per celebrar la I Jornada de Descobriment del Patrimoni.

Amb esta iniciativa la Mancomunitat pretén apropar als ciutadans dels cinc pobles que la conformen (Alfara, Bonrepòs i Mirambell, Foios, Tavernes Blanques i Vinalesa) la cultura i el patrimoni que els envolten. Al voltant de 60 persones, membres de diferents associacions culturals, participaren en la Jornada, amb la què conegueren els detalls constructius i històrics de l’Esglèsia Parroquial d’Alfara, construïda en 1732 sobre el lloc que va ocupar el primitiu temple gòtic de 1341.

Els ciutadans també visitaren el Palau de la Senyoria, conegut popularment con el Castell. Una edificació declarada Monument d’Interés Cultural, construïda al segle XIV, que alberga el Centre d’Interpretació d’Alfara del Patriarca. Una exposició permanent, avalada per l’Agència Valenciana de Turisme i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, que explica el passat de l’edifici i de la conformació del municipi al llarg dels segles.

L’èxit de la I Jornada de Descobriment del Patrimoni ha fet que la Mancomunitat del Carraixet estudie potenciar estes iniciatives, en un recorregut que portarà als visitants pels indrets i les formes de vida dels nostres avantpassats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here