PSPV i Compromís demanen que l'edifici Meral siga el referent cultural, social i associatiu del Barri Orba

608

PSPV i Compromís ha presentat una proposta conjunta al pròxim Ple municipal per a regenerar l'Edifici Meral, al Barri Orba després d'aconseguir la seua adquisició per part de l’ajuntament.

PSPV i Compromis mocio edifici barrio OrbaLa proposta signada i presentada pels grups municipals del PSPV i Compromís en l'ajuntament d'Alfafar, han formulat una sèrie de propostes que beneficiaran la utilitat de l'Edifici Meral, considerat com el centre del nucli social i associatiu del Barri Orba del municipi.

Reivindicació històrica del barri Orba

PSPV i Compromís, segons la moció presentada, volen donar solució a la falta d'espais per al teixit juvenil, establir la figura d'una persona encarregada de les funcions de control i accés a l'edifici, desenvolupar la seua futura rehabilitació des d'empreses d'economia social, organitzar un fòrum de participació amb les persones interessades en aquest procés i valorar les propostes d'aquest, i finalment, buscar els recursos per al seu desenvolupament.

Les dos formacions també han presentat “cinc passos que considerem que s'han de seguir: una calendarizació de les accions, una anàlisi prèvia, una taula de treball, l'estudi del millor projecte i la cerca de fons".

Les portaveus dels dos grups polítics creuen “necessari un treball actiu per part de totes les persones implicades i així aconseguir la reactivació d'un barri que actualment es troba en una situació complexa, especialment pel seu envelliment”.

Segons ha explicat Noelia García, portaveu del PSPV d’Alfafar, “ens trobem davant una oportunitat de regenerar el barri i donar-li vida, donant utilitat a aquest emblemàtic edifici i convertint-lo en un referent de dotació municipal i cultural”.

Per la seua part la portaveu de Compromís per Alfafar, Amalia Esquerdo, ha recordat que “des del 2015 no hem deixat de fer propostes sobre l'edifici, recollint les reivindicacions històriques des dels moviments socials del barri i ciutadania”.

PSPV i Compromís ha recordat que el moviment associatiu d'Alfafar porta anys reivindicant una millora d'aquestes instal·lacions i la reestructuració dels seus espais, “reivindicació que sembla no ser escoltada per l'equip de govern del Partit Popular”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.