Aldaia, Paiporta, Valencia y Xirivella tornen a demanar "com més prompte millor" l'Autoritat de Transport Metropolità

1478
L'alcalde de València, Joan Ribó; el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi; l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján; l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín; l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, entre d'altres representants municipals i de la Diputació han participat en la jornada sobre Mobilitat Sostenible i qualitat de l'aire a València i l'àmbit metropolità.

 

L'alcalde de Xirivella ha reivindicat la posada en marxa, com més prompte millor, de l'Autoritat de Transport Metropolità com a vertader ens de planificació de les xarxes i control de les empreses que gestionen serveis de transport públic, com ara autobusos i trens.
Per a Barberà, "estem confiats però al mateix temps vigilants perquè este ens no es convertisca en una quimera i que realment treballe en la millora del servei públic per a la ciutadania". L'alcalde de Xirivella ha destacat la deficient connexió de Xirivella, Aldaia o Alaquàs amb València que existix en estos moments.
A Xirivella, segons Barberà, "no tenim metro i les línies d'autobusos són totalment deficitàries amb concessions caducades. Parlem d'un espai de l'Horta Sud utilitzat com a àrea de servei per a la construcció de les infraestructures de València ciutat, però que no es beneficia d'elles com l'aeroport, el nou llit del Túria, l'A-3 i la V-30. Xirivella patix un deute històric".
Per la seua banda, el regidor Boro Montroy ha explicat que es continuarà treballant per potenciar Xirivella com a Ciutat 30 i sense semàfors, augmentant les vies les vies ciclistes i senyalitzant les principals artèries del nucli urbà.
La reunió també va servir per parlar de l'avantprojecte de modificació de la V-30 del Ministeri de Foment contra el qual es van manifestar 3.000 persones a Xirivella en març pels problemes que generaria al municipi. Segons l'alcalde de Xirivella, "tot i que verbalment els tècnics de la Demarcació de Carreteres asseguren que l'accés de la V-30 per la plaça d'Espanya no es tancarà, el Ministeri encara no ha presentat el projecte que incloga esta ni cap de les altres reivindicacions destinades a fer sostenible la via i que genere el menor impacte possible als municipis per on passa".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.