Aldaia, Paiporta, Valencia y Xirivella tornen a demanar “com més prompte millor” l’Autoritat de Transport Metropolità

0
994
L’alcalde de València, Joan Ribó; el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi; l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján; l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín; l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, entre d’altres representants municipals i de la Diputació han participat en la jornada sobre Mobilitat Sostenible i qualitat de l’aire a València i l’àmbit metropolità.

 

L’alcalde de Xirivella ha reivindicat la posada en marxa, com més prompte millor, de l’Autoritat de Transport Metropolità com a vertader ens de planificació de les xarxes i control de les empreses que gestionen serveis de transport públic, com ara autobusos i trens.
Per a Barberà, “estem confiats però al mateix temps vigilants perquè este ens no es convertisca en una quimera i que realment treballe en la millora del servei públic per a la ciutadania”. L’alcalde de Xirivella ha destacat la deficient connexió de Xirivella, Aldaia o Alaquàs amb València que existix en estos moments.
A Xirivella, segons Barberà, “no tenim metro i les línies d’autobusos són totalment deficitàries amb concessions caducades. Parlem d’un espai de l’Horta Sud utilitzat com a àrea de servei per a la construcció de les infraestructures de València ciutat, però que no es beneficia d’elles com l’aeroport, el nou llit del Túria, l’A-3 i la V-30. Xirivella patix un deute històric”.
Per la seua banda, el regidor Boro Montroy ha explicat que es continuarà treballant per potenciar Xirivella com a Ciutat 30 i sense semàfors, augmentant les vies les vies ciclistes i senyalitzant les principals artèries del nucli urbà.
La reunió també va servir per parlar de l’avantprojecte de modificació de la V-30 del Ministeri de Foment contra el qual es van manifestar 3.000 persones a Xirivella en març pels problemes que generaria al municipi. Segons l’alcalde de Xirivella, “tot i que verbalment els tècnics de la Demarcació de Carreteres asseguren que l’accés de la V-30 per la plaça d’Espanya no es tancarà, el Ministeri encara no ha presentat el projecte que incloga esta ni cap de les altres reivindicacions destinades a fer sostenible la via i que genere el menor impacte possible als municipis per on passa”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here