Albalat dels Sorells aprova els 'nous' pressupostos 2020 per a fer front a la crisi sanitària, social i econòmica

5 lecturas

L’Ajuntament d'Albalat dels Sorells va celebrar el seu primer ple telemàtic en el que es va aprovar inicialment els seus pressupostos en els vots a favor de Compromís i PSPV i el vot en contra del PP. Els pressupostos, que ascendeixen a 4.077.000 euros, s'han hagut de modificar per adaptar-los a la situació de crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia de Covid-19.

El nou pressupost ha incrementat fins a 100.000 euros la partida d'ajudes d'emergència social per a fer front a les ajudes que s'estan donant en estos moments.

També es recull en els pressupostos una partida de 50.000 euros per a ajudes a autònoms i xicotetes empreses per ajudar el comerç local que s'ha vist afectat per la crisi. Les ajudes aniran des de 750€ fins a 1250 euros es podran completar amb 250 euros si es declara un lloguer de local i amb 500€ més per la compra de material de protecció, segons ha comentat Claramunt.

Els nous comptes municipals inclouen també una partida per a fer front a les despeses generades per la Covid-19 i 50.000 euros per reforçar temporalment la plantilla de l’Ajuntament.

Pel que fa al capítol d'inversions, el pressupost 2020 contempla una inversió per a 2020 de vora un milió d'euros amb les que es podran executar nombrosos projectes com el canvi de 340 lluminàries a tecnologia led, compra de mobiliari i material per a l'espai escorxador, obres de millora al trinquet municipal, instal·lació de plaques solars a l'escoleta,...

Segons Nicolau Claramunt, alcalde d’Albalat dels Sorells, “amb l'aprovació d'este pressupost queden garantides totes estes ajudes i necessitats de la població tan necessàries en estos moments de crisi”.

El ple va començar amb el reconeixement de la llavor dels sanitaris en esta crisi, la defensa de la inversió en sanitat pública i un minut de silenci en record de totes les víctimes d'esta pandèmia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí