Alaquàs torna l'època medieval amb el tradicional mercat de festes

1176

Història, artesania tradicional, art, espectacles, jocs d'enginy i la més variada gastronomia. Un any més l'Ajuntament d'Alaquàs es prepara per a omplir els carrers amb història i rememorar una de les èpoques més evocades en la literatura i el cinema. El Mercat Medieval torna a Alaquàs els dies 25, 26 i 27 d’agost, com sempre a la plaça de la Constitució, Sant Joan de Ribera i rodalies del Castell.

Durant aquests dies s'exposaran i vendran multitud de productes artesanals. Amb una variada proposta gastronòmica, de comerç i d'oci, el cap de setmana que estarà obert el Mercat Medieval no decebrà a ningú. El Mercat Medieval d'enguany es distribuirà en quatre zones diferents. En la part nord del Castell estaran emplaçades les casetes d'artesania local. Participaran: Porta Creaciones, Decora2 a mano, Vaya lío skaylia, Los detalles de Inma, Rosa piedra, El capricho de Raquel, Tololas complementos, Artesanas Alaquàs, Mama África, Associació Cultural Ahlam Alaquàs.

Hi haurà també un sector dedicat a la gastronomia, on es situaran els llocs de venda d'aliments tals com a embotits, formatges, mel, pastisseria, torrons i altres dolços. Una condició indispensable per a tot aquest gènere és que siguen articles elaborats de forma artesanal, per a mantenir l'esperit d'aquesta fira amb productes tradicionals. Finalment, la zona d'oficis tradicionals on també es podrà gaudir de l'elaboració d'articles artesanals mitjançant tècniques que han arribat a nosaltres després d'anys de perfeccionament.

No obstant açò, aquestes casetes i atraccions no seran l'única cosa que es trobaran aquells que es decideixen a visitar el Mercat Medieval d'Alaquàs. També hi haurà dues zones infantils amb ludoteca, laberint musical, taules d'enginy, cavallets Da Vinci...

Aquests dies també estaran replets d'espectacles i tallers demostratius que traslladaran als allí presents a l'època evocada. Així, es realitzaran espectacles amb el grup Àrab Al Ibi, hi haurà música i dansa àrab i l’espectacle fix de trapezi “El Hada Estelar”m teatre d’animació amb la companyia Luís Oviedo, exposicions de manuscrits segles XV-XVI, d’armes i Nosaltres els Càtars (xerrades), dansa amb l’associació cultural Ahlam d’Alaquàs i tallers demostratius.

L'horari del mercat serà de 18:00 a 2:00 hores el divendres i dissabte i de 18:00 a 00:00 hores el diumenge.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.