Alaquàs s’omplirà de festa en motiu de la festivitat en honor a Sant Francesc de Paula

0
1418

El dissabte 29 d’abril començaran a Alaquàs els actes commemoratius de la festivitat en honor a Sant Francesc de Paula. Diferents actes religiosos i lúdics, organitzats per l’Ajuntament d’Alaquàs i l’Orde Mínima Seglar amb la col·laboració de l’Associació Cultural Penya El Foc 2000, ompliran Alaquàs de festa durant aquests dies.

La celebració religiosa tindrà lloc aquest cap de setmana mentre que la Festa del Porrat, la part lúdica de la festivitat organitzada des dels seus inicis per l’Associació Cultural Penya el Foc 2000, se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de maig. Enguany, a petició d’aquesta entitat, aquesta festa lúdica estarà organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs. La seua gestió ha estat licitada públicament, resultant l’empresa adjudicatària AMB Producciones.

 

La celebració religiosa i central de la festivitat en honor a Sant Francesc de Paula començarà el dissabte 29 d’abril a les 12 hores amb el Volteig general de campanes i a les 19 hores a la parròquia de la Mare de Déu de l’Olivar tindrà lloc el solemne Novenari i un Concert Sacre a càrrec de l’Orfeó Polifònic d’Alaquàs. El diumenge 30 d’abril a les 10:45 hores tindrà lloc el tradicional trasllat de la imatge del sant. El recorregut s’iniciarà al passatge Amadeo Aguilar Laborda, on es troba la capella, i passarà pel carrer Maria Antonia de Oviedo i carrer Perolers fins arribar a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Olivar, on es celebrarà la missa solemne cantada per l’Orfeó Polifònic d’Alaquàs. Per la vesprada se celebrarà la processó.

XVII Fira del Porrat

La Festa del Porrat se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de maig.  Com a novetat, la Fira comptarà enguany amb diferents espais temàtics que recrearan la cultura valenciana. Al llarg de tot el cap de setmana hi haurà tallers artesans, espectacles i activitats per a tots els públics. La inauguració tindrà lloc el divendres a les 21 hores amb un recorregut per les instal·lacions. El dissabte a les 18 hores tindrà lloc la pelada popular de verdures al pati del col·legi Mare de Déu de l’Olivar i el diumenge se celebrarà el Dia de les Calderes. A les 14 hores al parc del Roser tindrà lloc la benedicció i repartiment de les Calderes de San Francesc. La missa de fi de celebració i el trasllat del sant tindran lloc el mateix diumenge a partir de les 19 hores.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here