Alaquàs recupera tradició i cultura valenciana en la XVII edició de la Festa del Porrat

789

Alaquàs ha acollit aquest cap de setmana la XVII edició de la Festa del Porrat ubicada al Parc del Roser. Els veïns  han tornat a gaudir enguany d’aquesta festa organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs amb la col·laboració de l’associació cultural Penya El Foc 2000 i l’Orde Mínima Seglar per tal de commemorar la festivitat en honor a Sant Francesc de Paula, patró d’Alaquàs.

Porrat Sant Francesc patró d'AlaquàsLa inauguració oficial d’aquesta nova edició es va celebrar el divendres 5 de maig. La comitiva, encapçalada per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, regidors i regidores de la Corporació Municipal i representants de les entitats col·laborades, van realitzar un recorregut per tot el recinte per obrir oficialment les activitats i els espectacles. La inauguració va estar acompanyada d’espectacle de dolçaina i tabalt.

La inauguració va donar pas a una completa programació que ha recuperat la tradició i la cultura valenciana amb festes per als més menuts, jocs tradicionals, sopars populars, actuacions musicals i el cuinat de les típiques calderes d’arròs amb fesols i naps per a tota la població.

Els balls regionals, els cants de batre, els balls de palau i de bancal i el cant protagonitzat pel cantautor valencià Pep Gimeno Botifarra van ser el més destacat de la jornada de dissabte així com també la tradicional pelada popular de verdures al pati del col·legi Mare de Déu de l’Olivar I.

El diumenge, com és tradicional, es van cuinar les tradicionals calderes de Sant Francesc de Paula a càrrec de l’Associació Cultural Penya el Foc 2000. Més de 4.400 racions d’arròs amb fesols i naps, plat típic de la gastronomia de l’Horta, es van repartir en un acte que va superar la participació d’anys anteriors. Es tracta d’una de les activitats més populars entre la població i que, a més, compta amb una llarga tradició que va perdre’s durant molts anys però que s’ha recuperat en els últims anys.

La festa va finalitzar per la vesprada després de la tradicional missa i el novenari al que va seguir el trasllat de la imatge de Sant Francesc de Paula a la seua capella, situada al Passatge Amadeu Aguilar. A les 23 hores es va realitzar la Clausura Oficial del Porrat 2017.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.