Alaquàs reclama a la Generalitat el pagament dels més de 3, 6 milions que deu a 445 veïns per ajudes a la vivenda

397

01.alaquas.viviendaAlaquàs reclamarà a la Generalitat Valenciana el pagament de les ajudes a la vivenda. El Ple de la Corporació Municipal va aprovar el passat dijous per unanimitat una moció presentada pel grup municipal socialista a través de la qual l’Ajuntament d’Alaquàs instarà a l’administració autonòmica a abonar el deute que té contret amb els veïns i veïnes d’Alaquàs en concepte d’ajudes per a l’adquisició, lloguer i rehabilitació de vivenda.

Per a l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, “reivindicar el dret a la vivenda és respectar l’obligació legal de garantir un vida digna per a tots i totes”. La primera edil ha insistit en què “l’administració valenciana ha d’implicar-se i vetllar per una política pública de vivenda i no eludir responsabilitats i compromisos a través d’una actitud de des la inactivitat i d’incompliment de les seues obligacions”.

El deute de la Generalitat Valenciana amb Alaquàs ascendeix a 3.662.642 euros i afecta a un total de 445 veïns. En concepte de xec vivenda, la quantitat ascendeix a 3.323.117 i afecta total de 335 veïns i veïnes de les zones noves d’Alaquàs. En concepte d’ajudes a la rehabilitació s’endeuten un total de 334.297 euros a 107 afectats. En matèria de lloguer es deuen un total de 5.228 euros a 3 afectats.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament d’Alaquàs instarà a la Generalitat Valenciana a “dotar de reconeixement contable el deute contret i establir un calendari de pagaments per tal d’abonar aquestes quantitats”. A través d’aquesta moció,   es demana també que la Generalitat estableixca com un dels criteris per al calendari de pagaments l’ordre de presentació de sol·licituds i que s’abone el deute a través del Fons de Liquidés Autonòmic.

A més, l’Ajuntament d’Alaquàs enviarà una carta informativa a totes les persones afectades per tal d’informar a tots els ciutadans i ciutadanes adquirents d’una vivenda de règim de protecció pública i afectades per aquest impagament, que poden presentar la seua corresponent reclamació per tal d’envitar la prescripció del dret a percebre les ajudes.

L’Ajuntament d’Alaquàs, en el marc de les seues competències, i amb l’objectiu de que tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta població pogueren accedir a una vivenda subjecta a algun règim de protecció pública, va promoure i tramitar durant l’any 2005 les modificacions puntuals nº 12 i nº 13 del Pla General d’Ordenació Urbana. Aquestes modificacions van permetre la transformació d’un sol inicialment d’us terciari a residencial, amb una amplia reserva per a la construcció de vivenda pública, possibilitant-se la construcció de més de 800 vivendes. Amb la màxima celeritat, l’Ajuntament va tramitar i aprovar els documents de gestió urbanística necessaris i va executar les obres d’urbanització integral de la zona al llarg de 2006, promovent la promoció de vivendes de protecció pública, adjudicació de les quals es va es gestionar a través de l’Oficina Municipal de la Vivenda.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.