Alaquàs reclama a la Generalitat el pagament dels més de 3, 6 milions que deu a 445 veïns per ajudes a la vivenda

6 lecturas

01.alaquas.viviendaAlaquàs reclamarà a la Generalitat Valenciana el pagament de les ajudes a la vivenda. El Ple de la Corporació Municipal va aprovar el passat dijous per unanimitat una moció presentada pel grup municipal socialista a través de la qual l’Ajuntament d’Alaquàs instarà a l’administració autonòmica a abonar el deute que té contret amb els veïns i veïnes d’Alaquàs en concepte d’ajudes per a l’adquisició, lloguer i rehabilitació de vivenda.

Per a l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, “reivindicar el dret a la vivenda és respectar l’obligació legal de garantir un vida digna per a tots i totes”. La primera edil ha insistit en què “l’administració valenciana ha d’implicar-se i vetllar per una política pública de vivenda i no eludir responsabilitats i compromisos a través d’una actitud de des la inactivitat i d’incompliment de les seues obligacions”.

El deute de la Generalitat Valenciana amb Alaquàs ascendeix a 3.662.642 euros i afecta a un total de 445 veïns. En concepte de xec vivenda, la quantitat ascendeix a 3.323.117 i afecta total de 335 veïns i veïnes de les zones noves d’Alaquàs. En concepte d’ajudes a la rehabilitació s’endeuten un total de 334.297 euros a 107 afectats. En matèria de lloguer es deuen un total de 5.228 euros a 3 afectats.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament d’Alaquàs instarà a la Generalitat Valenciana a “dotar de reconeixement contable el deute contret i establir un calendari de pagaments per tal d’abonar aquestes quantitats”. A través d’aquesta moció,   es demana també que la Generalitat estableixca com un dels criteris per al calendari de pagaments l’ordre de presentació de sol·licituds i que s’abone el deute a través del Fons de Liquidés Autonòmic.

A més, l’Ajuntament d’Alaquàs enviarà una carta informativa a totes les persones afectades per tal d’informar a tots els ciutadans i ciutadanes adquirents d’una vivenda de règim de protecció pública i afectades per aquest impagament, que poden presentar la seua corresponent reclamació per tal d’envitar la prescripció del dret a percebre les ajudes.

L’Ajuntament d’Alaquàs, en el marc de les seues competències, i amb l’objectiu de que tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta població pogueren accedir a una vivenda subjecta a algun règim de protecció pública, va promoure i tramitar durant l’any 2005 les modificacions puntuals nº 12 i nº 13 del Pla General d’Ordenació Urbana. Aquestes modificacions van permetre la transformació d’un sol inicialment d’us terciari a residencial, amb una amplia reserva per a la construcció de vivenda pública, possibilitant-se la construcció de més de 800 vivendes. Amb la màxima celeritat, l’Ajuntament va tramitar i aprovar els documents de gestió urbanística necessaris i va executar les obres d’urbanització integral de la zona al llarg de 2006, promovent la promoció de vivendes de protecció pública, adjudicació de les quals es va es gestionar a través de l’Oficina Municipal de la Vivenda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí