Alaquàs promou l’ocupació amb la contractació de 21 joves en atur durant un any

639

L’Ajuntament d’Alaquàs ha contractat un total de 21 joves en atur a través del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, un pla d’ocupació al qual s’ha acollit el Consistori per donar l’oportunitat als joves d’entre 17 a 30 anys en atur d’accedir al mercat laboral. Els joves prestaran el seus serveis en els diferents departaments municipals, seleccionats segons la qualificació professional de les persones contractades i en funció de les necessitats de l’Ajuntament.

Les persones contractades s’han incorporat aquesta setmana al seu lloc de treball. El dilluns 24 de juliol van signar els seus contractes. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, els va rebre al Saló de Plens de l’Ajuntament per donar-los la benvinguda i felicitar-los per la seua incorporació. La primera edil els va recordar que aquesta iniciativa forma part “de les nostres polítiques de formació i ocupació, que són objectius prioritaris en la nostra forma de treballar i un compromís assumit amb els nostres joves”.

En les contractacions hi ha diferents perfils. D’entre les contractacions en pràctiques subvencionades a traves del programa EMCUJU, amb una subvenció de 71.428,80€, i destinades a persones qualificades s’han incorporat un tècnic informàtic, dos tècnics administratius, un dissenyador gràfic, un graduat en història de l’art i un tècnic en imatge.

Pel que fa les contractacions subvencionades pel programa EMPUJU, amb una quantitat de 248.285,38 euros destinades a la contractació de persones joves sense qualificació específica s’incorporen un conserge, dos peons d’obra i onze peons de jardineria.

Totes aquestes persones prestaran els serveis a l’Ajuntament durant un any en els diferents departaments municipals.

Persones amb diversitat funcional intel·lectual

Cal destacar que aquest programa de contractació fomenta també la incorporació de persones amb diversitat funcional. Per a l’Ajuntament d’Alaquàs ha estat un objectiu prioritari i en els processos de selecció s’ha prioritzat també la situació personal dels joves per tal de fomentar la incorporació laboral i la formació de les persones amb qualsevol tipus de diversitat funcional. En aquest sentit, del total de 21 persones incorporades, 5 d’elles tenen diversitat funcional.

Formació i Treball: polítiques prioritàries

L’Ajuntament d’Alaquàs s’ha implicat en aquest programa de subvencions per tal de donar l’oportunitat als joves d’accedir al mercat laboral tot i facilitant-los la seua incorporació per a la millora de la seua experiència així com de la seua formació.

Aquesta acció forma part de les polítiques posades en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs per fomentar la formació i l’ocupació com una de les polítiques prioritàries. La bossa de treball municipal, la gestió realitzada per l’Agència de Col·locació d’Alaquàs, la col·laboració de l’Ajuntament en programes com T’AVALEM, L’EMCORP o la Dipu te Beca, la posada en marxa de tallers d’ocupació i formació professional són les iniciatives més destacades i que vénen donat treball en els últimes anys als veïns i veïnes d’Alaquàs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.