Alaquàs prepara moltes activitats per la seua XXII Festa de la Primavera

711

Alaquàs celebrarà el pròxim dissabte 13 de maig la XXII Festa de la Primavera d’Alaquàs, una de les activitats tradicionals i amb èxit d’Alaquàs donat l’alt índex de participació de la ciutadania. Milers de persones: associacions, entitats i veïns i veïnes participen i s’involucren cada any en aquesta jornada dividida en tres espais: infantil, jove i solidari, format per la Diada Solidària i el Joc Solidari.

Les activitats s’iniciaran amb la benvinguda de tot l’alumnat participant en una nova edició del Joc Solidari organitzat per la Comissió Solidària. El seu inici tindrà lloc a les 10 hores. Es tracta d’una de les activitats centrals dins dels projectes de cooperació internacional posats en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs i que està organitzat conjuntament amb la Comissió Solidària.

L’objectiu d’aquesta activitat és recaptar fons per a projectes que aniran destinats a països del tercer món i consisteix en ensenyar els xiquets i xiquetes, a través de proves i jocs, les diferències que hi ha als cinc continents. Els participants d’aquest Joc Solidari juguen per aconseguir diners que cada centre destina a un projecte seleccionat i respecte al qual s’ha treballat prèviament a les aules.

A les 11 hores del matí començarà la tradicional Diada Solidària, una seguida d’activitats solidàries, venta de productes i tallers i la possibilitat de menjar al parc una ració de paella solidària amb beguda amb l’aportació de 3 euros. La repartició de les racions s’efectuarà a les 14 hores de la vesprada. Els diners obtinguts a aquestes activitats aniran destinats a l’organtizació SETEM.

Alhora s’iniciaran les activitats de l’espai infantil i jove en les que participaran nombroses associacions i entitats d’Alaquàs. En aquest espai s’oferiran tallers d’oci i manualitats, maquillatge, atraccions, conta contes, competicions esportives, regals i degustacions gastronòmiques.

A partir de les 12 hores es donaran a conèixer els participants del Joc Solidari, que arreplegaran els xecs simbòlics amb els que col·laboren en diferents projectes de cooperació internacional. Pel que fa als projectes, el col·legi Ciutat de Cremona destinarà enguany la seua ajuda a l’Associació Cultural, Social i Empresarial HispanoAmericanos, el col·legi Vila d’Alaquàs la destinarà a Gent Solidària de l’Horta Sud, el González Gallarza ho farà a Globamón; el Bonavista a la Fundació Vicent Ferrer, el Sanchis Almiñano col·laborarà amb De mi casa a tu casa, el col·legi Madre Josefa Campos destinarà la seua ajuda a l’Associació Solidària Madre Josefa Campos i el col·legi Mare de Déu de l’Olivar contribuirà amb els seus diners amb la delegació d’Alaquàs de Mans Unides.

En la jornada es donarà a conèixer l’acta del lliurament dels premis XXXIV Concurs de Plàstica i Literatura Infantil El Teuladí 2017. A continuació, hi haurà exhibicions canines a càrrec de la Policia Local d’Alaquàs i un concert ofert per de la Banda Juvenil de la Unió Musical d’Alaquàs

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.