Alaquàs posa en marxa el programa ‘Alaquàs crea’ per a la promoció de joves creadors locals

0
57

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa una innovadora programació cultural per als caps de setmana del mes de maig en la que els joves creadors locals seran els protagonistes. Concerts, representacions teatrals, projeccions audiovisuals i presentacions artístiques ompliran el Castell d’Alaquàs per tal de mostrar i promocionar el treball artístic dels joves creadors locals.
Amb aquesta iniciativa innovadora a tota la comarca, l’Ajuntament d’Alaquàs vol ajudar els joves de la ciutat en la seua tasca de promoció a la mateixa vegada que oferir una programació cultural de qualitat adaptada a les necessitats del moment.

El cicle “Alaquàs Crea” s’encetarà el dissabte 27 d’abril a les 23 hores amb la presentació del nou disc que el Tio la Careta es troba promocionant sota el títol “Tiempo de Títeres”. El Tio la Careta és un grup revelació d’Alaquàs amb una trajectòria musical molt arrelada a Alaquàs. Està format per joves d’Alaquàs, la gran majoria d’ells ex alumnes de la Unió Musical d’Alaquàs, amb un estil molt personal sorgit de la fusió de diferents estils musicals i les ganes d’experimentar i reivindicar els grans valors de la vida.

La segona actuació del cicle tindrà lloc el dissabte 18 de maig a les 20.30 hores i estarà protagonitzada pel jove Mario García, ex alumne de la Unió Musical d’Alaquàs. García és cantautor i recentment ha presentat el seu disc “Baix la pluja”, una selecció musical valenciana que l’ha dut a recórrer diferents punts de la geografia espanyola.

El cicle acollirà també el divendres 17 de maig a les 20 hores la projecció del curtmetratge “El vendedor de humo”, guanyador del Goya al millor curtmetratge d’animació espanyol lliurat en els recents premis celebrats per l’Acadèmai de les Arts i les Ciències. A la projecció assistirà l’alaquaser emprenedor Carlos Escutia, director de l’escola de formació PrimerFrame, on s’ha realitzat el curtmetratge d’animació guanyador, elaborat per un grup de 25 alumnes com una pràctica dins del màster d’animació que s’imparteix a l’escola. El curtmetratge ha estat dirigit per Jaime Maestro. Escutia dirigeix també l’estudi de producció en 3D FrameOver, que dóna treball a més de 20 professionals valencians de la matèria.

El teatre omplirà el Castell d’Alaquàs el proper dissabte 25 de maig. La companyia Carabau Teatre oferirà una original posada en escena de l’obra “La Discreta Enamorada” per tal de promocionar el que serà el I Certamen Nacional de Teatre que Alaquàs acollirà els propers dies 4, 5, 6 i 7 de juliol al Castell.

També destaca el dia 11 de maig el taller de break-dance, a les 11 del matí i la FASHION DAY-BARROC, organitzat pels corresponsals juvenils, que tindrà lloc el mateix dia a partir de les 21 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.