Alaquàs organitza la primera Jornada d’Intercanvi de Llavors Tradicionals i la primera Fira Ecològica

501

01.alaquas.firaecologicaL’Ajuntament d’Alaquàs ha organitzat la primera Jornada d’Intercanvi de Llavors Tradicionals i la primera edició de la Fira Ecològica d’Alaquàs, un encontre gratuït i obert al públic amb  l’objectiu de fomentar la biodiversitat i l’agricultura sostenible. Aquesta activitat s’emmarca dins de la programació encetada pel Consistori per tal de promocionar la xarxa d’Horts Urbans d’Alaquàs i oferir ferramentes i formació als seus usuaris per tal de millorar la seua experiencia.

La jornada tindrà lloc el dissabte 15 de febrer de 10 a 14 hores al Castell d’Alaquàs. L’objectiu de la inicitiva és fomentar la recuperació de la cultura i varietats agrícoles d’aquesta zona, donant a conèixer als assistents la riquesa del patrimoni genètic agrícola valencià i mostrar la gran diversitat en varietats locals de cultius, a més de promoure l’intercanvi de llavors entre agricultors però també entre particulars.

D’aquesta manera, els participants podran dur a la jornada les seues pròpies llavors tradicionals arreplegades i transferides durant generacions per tal de poder intercanviar-les amb altres assistents a l’event. L’intercanvi tindrà lloc de 12 a 14 hores, després de la xerrada Importància i obtenció de llavors tradicionals a càrrec de Manuel Figueroa Zapata, de Cooperativa Verde.

Paral·lelament a l’intercanvi de llavors, el Castell acollirà la primera Fira Ecològica d’Alaquàs, on els productors, comerciants, associacions i particulars de productes ecològics d’Alaquàs exposaran i donaran a conèixer els seus projectes per tal de poder comercialitzar-los amb l’objectiu de crear una xarxa de productes ecològics a Alaquàs. La inaguració de la fira tindrà lloc a les 10 hores del matí.

Alaquàs va inagurar el passat mes de novembre la primera fase de la Xarxa d’Horts Urbans, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns i veïnes la possibilitat de gaudir d’un hort urbà. Áquesta primera xarxa té un total de 76 parcel·les ubicades en la parcel·la rústica anomenada “L’Hortet de Ramon”, en la partida de la Sequieta, junt a les instal·lacions municipals esportives del Terç i té una extensió en esta primera fase de 7.688 metres quadrats. Aquestes parcel·les van ser adjudicades mitjançant un sorteig públic per a un període de dos anys i fan ús d’elles els centres centres educatius d’Alaquàs, l’Associació de Minusvàlids Artesans AMIAR, els jubilats i pensionistes, les persones aturades que ho sol·licitaren i el públic en general que va voler participar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.