Alaquàs celebra l’Entrada de Moros i Cristians Perolers

0
778

Alaquàs vixqué, dissabte passat, 16 de setembre, un dels actes més esperats dins de les seues Festes Majors: l’Entrada dels Moros i Cristians Perolers. La tradicional desfilada va omplir els carrers principals d’Alaquàs una vegada més de música, color i festa, amb una bona quota de participació. Un total de 35 filaes i comparses van participar en aquest espectacular passacarrer.

Entrà de Moros i Cristians en Alaquàs
Entrà de Moros i Cristians en Alaquàs

L’Entrada es va iniciar a les 19:30 hores al Castell d’Alaquàs amb les tropes mores. Seguidament van desfilar les filaes cristianes. L’Entrà dels Moros i Cristians és un dels esdeveniments més espectaculars de les Festes Majors i l’acte més important dels que organitza l’Associació de Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs. Milers de veïns i veïnes contemplen cada any aquesta desfilada que recorre els diversos carrers d’Alaquàs. Les capitanies, Beduïns pel bàndol moro i Babieca pel cristià, han estat enguany els encarregats de tancar la desfilada amb les seues espectaculars posades en escena.

Prèviament, i per quart any consecutiu, el passat divendres 15 de setembre s’havien celebrat les entradetes de Moros i Cristians amb la participació de xiquets i xiquetes pels carrers d’Alaquàs. També dies abans es va celebrar la tradicional Conquesta en la que les tropes cristianes van conquistar el Castell, en mans mores. La presentació de les Capitanies es va celebrar el divendres 25 d’agost coincidint amb l’inici de Festes Majors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here