Alaquàs inicia un Pla de Reactivació del Mercat municipal amb activitats lúdiques i culturals

653

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa un pla de dinamització del Mercat Municipal per tal d’apropar les seues instal·lacions als veïns. Es tracta d’una iniciativa aprovada per unanimitat pel Ple de la corporació municipal arran d’una proposta presentada pel grup Canviem entre tots (CET).

reactivacio-del-merca-primera-activitat-redesLa proposta té com a objectiu principal el de donar a conèixer aquestes instal·lacions municipals, fent que a través de diverses activitats culturals i lúdiques els veïns i veïnes visiten el Mercat i es contribueixca a la seua reactivació.

La proposta contempla dues accions. Per una banda, la creació de l’espai Llibres lliures en el qual les persones interessades en fer bescanvi de llibres o altres elements, disposen d’un lloc on poder realitzar-lo.

La segona acció consisteix en la cessió tots els divendres d’un espai dins del Mercat Municipal a les associacions i entitats interessades per tal de presentar o donar a conèixer el seu projecte o les seues activitats, de manera que s’estimula l’interès per acudir al Mercat i s’involucren també les diferents entitats del municipi.

Programació cultural al Mercat

Aquesta programació s’encetarà el divendres 7 d’octubre amb dansa oriental a càrrec de l’associació Alham. El proper 14 d’octubre tindrà lloc una xerrada sobre micromaxismes a càrrec de l’associació Lilith, el 21 d’octubre hi haurà una xerrada de lactància a càrrec de l’associació Criant i el 28 d’octubre un taller de maquillatge zombie a càrrec d’Esther Viana.

El 4 de novembre l’associació Afasud realitzarà un taller d’estimulació cognitiva, l’11 de novembre hi haurà una xerrada a càrrec del col·letiu Defensa d’abusos bancaris, el 18 de novembre hi haurà un taller de pesca a càrrec del Club de Pescadors Esportius d’Alaquàs i el 25 de novembre Alaquàs Participa organitzarà el debat El paper de la Joventut en la reactivació del Mercat Municipal.

El 2 de desembre hi haurà un taller de manualitats a càrrec de l’associació Mans artesanes, el 16 de desembre un contacontes, el 13 de gener una xerrada sobre esport i salut a càrrec del club de natació, el 20 de gener un taller vegà a càrrec de l’associació Iniciativa animalista i el 27 de gener hi haurà una xerrada sobre conscienciació per a persones sordes dirigit per Ana Teresa Sánchez García.

Al mes de febrer, el dia 3 hi  haurà uan xerrada sobre Siria a càrrec d’Alaquàs Solidària, el dia 10 una xerrada sobre moneda social protagonitzada pel col·lectiu Caragol, el 17 de febrer una xerrada de falla alternativa de la falla Arrancapins i el 24, un taller de risoteràpia protagonitzat per Caterva Teatre.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.