Alaquàs inicia la programació amb motiu del Dia Internacional contra les violències masclistes

635

mes contra les violències masclistesAlaquàs iniciarà demà dijous 12 de novembre les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Alaquàs i el Consell de Dones amb motiu de la celebració del 25N, Dia Internacional contra les violències masclistes. La inauguració de l’exposició Camí cap a la Igualtat serà el punt de partida de tota una programació organitzada per tal de reivindicar la igualtat de les dones i mostrar la seua repulsa a qualsevol acte de violència masclista.

Aquesta exposició ha estat organitzada per l'Ajuntament d'Alaquàs, el Consell de Dones d'Alaquàs i Dones en Acció i sota el títol Camí cap a la Igualtat vol reflectir amb imatges el treball realitzat al llarg de la història per un grup de dones lluitadores que van treballant de valent i amb compromís per la igualtat de gènere. La inauguració tindrà lloc a les 19 hores al Castell d'Alaquàs i correrà a càrrec de l’alcaldessa d'Alaquàs i presidenta de la Comissió d'Igualtat, Elvira García, la diputada de Joventut, Esport i Igualtat, Isabel García, i la comissària de l'exposició, Carmen García.

Es tracta d’un treball del Moviment Feminista que pretén donar a conèixer la història per tal d’impulsar un treball col·lectiu integrant a totes les associacions de la comarca tant per a la investigacio com per a la realització.

Les activitats continauran el dijous 19 de novembre amb l’acte de lliurament de premis Clara Campoamor d’Alaquàs, uns guardons que s'atorguen anualment per fer reflexionar la ciutadania sobre les polítiques encaminades a la igualtat d’oportunitats. Es tracta d’una iniciativa de totes les associacions de dones de la ciutat constituïda ara fa vuit anys per reconèixer tant a institucions públiques com a col·lectius ciutadans, el seu treball a favor de la igualtat de les dones així com en la lluita contra la violència de gènere.

En la modalitat individual s'ha premiat enguany la trajectòria professional de la doctora valenciana Anna Lluch (València, 13 de febrer de 1949), científica i investigadora del càncer i catedràtica de Medicina en la Universitat de València. Pel que fa a la modalitat de col·lectius, el reconeixement serà per a Mans Unides d’Alaquàs per la seua tasca solidària desenvolupada al llarg de la seua història i més recentment per la seua participació en la campanya estatal Un món nou, projecte comú a través del qual han treballat pel projecte Construcció de cases per a dones vídues a l’Índia.


Les activitats finalitzaran el 24 de novembre amb la tradicional marxa cívica encapçalada pels col·lectius de dones (Ames de Casa, Soadi, l’Oroneta i Lilith) i posterior manifestació a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs. El mateix dimecres 25 de novembre hi haurà també una concentració i lectura de manifest a càrrec de l’alcaldessa.

Totes estes activitats es produeixen després que el Ple de la Corporació Municipal d’Alaquàs aprovara el passat 5 de novembre la Moció del Moviment Feminista Estatal presentada a instàncies del Consell de Dones d’Alaquàs a través de la qual l’Ajuntament es compromet a treballar per la igualtat i contra la violència de gènere, no només el 7 de novembre davant la Marxa Estatal contra les Violències Masclistes o el 25 de novembre, sinó tots els dies del l’any.

La proposta pretén que durant tots els dies de l’any hi hagen recursos personals, materials i polítics per a la igualtat i per a la prevenció i l’atenció jurídica, social i psicològica a les víctimes de violència masclista en compliment de l’art. 19 de la Llei Orgànica 1/2004, i establir un sistema estable de finançament estatal, autonòmica i local a llarg termini a través d’accions com oferir una atenció permanent i de qualitat mitjançant els serveis per a la igualtat i contra la violència de gènere. Promocionar la igualtat i l’oposició a la violència de gènere en tots els centres i en totes les etapes educatives com promoure l’eradicació del sexisme, segregació i assetjament entre els grups amb menys recursos, són altres de les propostes.

La realització d’una fotografia conjunta a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs, activitat promoguda el passat 28 d’octubre per l’associació de dones Lilith d’Alaquàs va estar el primer pas per adherir-se a la Marxa Estatal des de la localitat. L’activitat fou una de les múltiples accions promogudes tant per l’Ajuntament d’Alaquàs com per les associacions de dones del municipi per tal de manifestar la seua repulsa i condemna a qualsevol acte de violència.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.