Alaquàs estrena nova pàgina web i portal de transparència

423

La web municipal de l’Ajuntament d’Alaquàs, www.alaquas.org, presenta ara un disseny més modern, accessible i funcional pensat per a donar resposta a les necessitats de la ciutadania i millorar la fluïdesa de la comunicació amb l’administració. Des del Consistori expliquen que la nova web s’adapta a tots tipus de dispositius digitals automàticament.

web00Així, l’Ajuntament d’Alaquàs ha estrenat una nova web municipal i un nou Portal de Transparència. Per a la seua configuració s’ha treballat sota tres premisses fonamentals: la transparència, la facilitat en l’accés a la informació i la funcionalitat. Tot per millorar la comunicació entre la ciutadania i l’administració local i donar resposta a les expectatives i necessitats dels veïns i veïnes. La pàgina es troba en procés de proves durant aquests dies.

Presenta un disseny més modern i intuïtiu en el que s’ha reforçat l’ús de la imatge, de les icones i dels gràfics amb una nova estructura i una nova disposició de la informació amb l’objectiu de facilitar la consulta dels continguts de manera més àgil i fluïda. Incorpora a més els últims avanços tecnològics i està adaptada per a tot tipus de dispositius mòbils o tabletes amb l’objectiu que tots els continguts siguen accessibles a tot tipus d’usuaris, independentment del navegador o dispositiu des del que es connecten.

La nova web s’estructura en quatre seccions principals diferenciades per colors a les quals s’accedeix a través d’una plana d’inici atractiva que mostra Alaquàs en imatges modernes: Ajuntament i Transparència, Alaquàs, Administració i tràmits i Informa’t. És una estructura més senzilla i simplificada que potencia la seua funcionalitat. Des de la plana principal es pot triar la llengua vehicular, valencià o castellà, així com un accés directe a les xarxes socials en les que està present l’administració.

Donat que un dels objectius principals d’aquesta nova web municipal ha estat la millora de la transparència, la web incorpora un accés directe al nou Portal de Transparència, en el qual es pot consultar l’agenda pública dels regidors i regidores, tant de l’equip de govern com de l’oposició, així com les seues nòmines. Hi ha també informació relativa al Ple de la Corporació Municipal, les actes plenàries i el Pressupost Municipal entre altres. Aquest portal es troba dins de l’apartat d’Ajuntament que ofereix a la ciutadania informació general i inclou també un enllaç al Portal de Transparència del Govern d’Espanya, creat per tal d’oferir una ferramenta als ajuntaments per tal de publicar d’una manera homogènia tot tipus d’informació econòmica i institucional relacionada amb la transparència.

Qui vulga conèixer més de prop Alaquàs pot accedir al seu apartat propi en el que s’ofereix informació del municipi així com plànols, el llistat de comerços, els telèfons d’interès i les farmàcies de guàrdia.

En la secció d’Administració i tràmits, una de les més consultades pels usuaris, s’ofereix informació de caràcter administratiu i dels tràmits a complir per la ciutadania com són les ordenances o el calendari del contribuent així com també una explicació de les diferents àrees d’atenció de l’Ajuntament. Una de les parts més importants d’aquesta secció és la de Treball i Borsa de Treball, on s’anirà oferint informació actualitzada de tots els processos.

Destaca també la secció Informa’t, que agrupa tota la informació susceptible de comunicar. Està composada per l’agenda, l’apartat de notícies, les campanyes municipals, els mitjans de comunicació de l’administració i les xarxes socials. Incorpora també un tauler d’anuncis digital en el que es penjarà la mateixa informació que hi haja al tauler de l’Ajuntament.

S’ha creat també un apartat de Contacte específic amb enllaços directes a totes les formes de contactar amb l’Ajuntament així com també els telèfons d’urgència i de tots departaments municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.