Alaquàs entrega 79 noves parcel•les als nous propietaris dels Horts Ubans

2
164
Alaquàs va inaugurar el passat dissabte 29 de novembre la tercera fase de la xarxa d’horts urbans, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns i veïnes la possibilitat de gaudir d’un hort urbà. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va inagurar oficialment el projecte junt als adjudicataris i adjudicatàries de les diferents parcel•les. Va estar present també una representació de la familia propietària dels terrenys així com també membres del Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs.
L’acte es va iniciar amb el taller pràctic: “Introducció als Horts urbans i a l’agricultura ecològica”, a càrrec de l’enginyer tècnic agrícola, Lluís Planells, on els i les adjudicatàries van poder descobrir totes les possibilitats que ofereixen els horts. A continuació es va celebrar la inauguració oficial.
Aquesta tercera fase té una superficie de 8.813 metres quadrats i compta amb un total de 79 parcel•les ubicades junt a la primera fase coneguda com l’Hortet de Ramon. Com en la primera fase, els horts han estat adjudicats per un període de dos anys. Un total de 25 parcel•les estan destinades a pensionistes, 40 a persones aturades, 10 a públic en general i 4 a associacions i col•lectius. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional. Per aquest motiu, aquesta tercera fase ha estat anomenada, a proposta de l’alcaldessa d’Alaquàs, “L’Hort dels Rioja” en reconeixement a la familia propietària Gil Palop Rioja.
La primera i tercera fase estan connectades dos ponts de fusta. Hi ha també una plaça central amb estany per a la pol•linització, cultiu de plantes aromàtiques, zona de compostatge botànic, zona de llavors municipal, zona de bioconstrucció i espai d’ombra per a pícnic. Paral•lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme tallers i activitats per a les persones interessades en l’agricultura i l’alimentació ecològica.
En definitiva, un total de 18.000 metres quadrats per a l’hort i més de 150 parcel•les formen la Xarxa d’Horts Urbans, un compromís de l’Ajuntament d’Alaquàs per a aquesta legislatura. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.
Aquest projecte és fruït d’un acord entre l’Ajuntament i propietaris i de la col•laboració conjunta de tècnics municipals, usuaris actuals i dinamitzador dels horts i alumnes en pràctiques.

2 Comentarios

 1. A veces, alguna noticia exige no ser tan parco en palabras.
  Habría que explicar algo más para despejar dudas del monosílabo “interesante”… sin más acompañamiento.
  No prejuzgo la buena fe de Ángel, pero casos como este merecen mucha más alegría. Algo más de apoyo.
  Es un buen ejemplo de “otra forma de gestión ciudadana”, donde todo está inter-relacionado: Ecología, relaciones vecinales, ocio, alimentación, educación escolar, técnicos, propietarios de la tierra, formación y recuperación de cultivos, semillas, tradiciones… todo de forma muy participativa y horizontal. Ejemplo a imitar.
  Ángel, esto se hace en muchos sitios, para la foto, para parecer, pero… no con esta visión integral hacia las personas.
  Tenemos ejemplos muy cercanos de lo mismo en plan “caos”.
  Buen articulo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.