Alaquàs obri un procés participatiu per a l’elaboració del Pla local de la infància i l’adolescència

540

L’Ajuntament d’Alaquàs ha obert un procés participatiu per a l’elaboració del Pla local de la infància i l’adolescència amb l’objectiu d’involucrar a tota la comunitat educativa en la confecció d’aquest “document clau”.

El Consistori vol que tant el Consell Escolar com els centres educatius, les associacions, els partits polítics, professionals i ciutadania en general puguen aportar idees i iniciatives que garanteixquen els drets i el desenvolupament personal i social de les persones involucrades.

La comissió de redacció d’aquest Pla rebrà les suggerències per tal d’incloure-les a les iniciatives rebudes. Hi haurà també reunions informatives, fòrums de discussió i debat per tal de posar en comú les propostes. La idea és que aquest siga un procés comú, participatiu, que tinga en compte a totes les persones que vulguen aportar la seua visió del Pla i introdueixquen aportacions necessàries per al municipi per donar resposta a les necessitats de la infància i l’adolescència.

El Pla Local d’Infància i Adolescència és un document que busca unificar totes les accions, les àrees d’intervenció i tots els serveis del municipi d’Alaquàs que tinguen relació amb els xiquets, xiquetes, adolescents i joves. Per mitjà d’aquest pla es pretén reforçar les activitats que es realitzen al llarg de l’any al mateix temps que promoure les que estiguen començant i fomentar les accions futures.

Les accions es desenvoluparan sota quatre principis bàsics: la promoció, la prevenció i la protecció dels drets individuals en la infància i l’adolescència i la participació i sostenibilitat ambiental.

Aquest Pla es renovarà cada quatre anys i comptarà amb una programació anual d’activitats on es concretaran totes les accions. Aquesta programació serà aprovada a l’inici de cada curs escolar. La primera correspondrà al curs 2018-2019 i es presentarà de forma pública i oberta.

El document respon a la Legislació actual de la Generalitat Valenciana, que tant en la llei 12/2008 de Protecció integral a la infancia i adolescència i amb l’Avantprojecte de la Llei de la Infància i Adolescència, indica la necessitat de la realització de politiques integrals dirigides a aquest sector de la població.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.