Alaquàs demana al Servef i a la Conselleria d’Educació un total de vuit cursos de formació per a desocupats

542

L’Ajuntament d’Alaquàs, a través del Centre Municipal de Formació Francesc Ferrer Martí, ha sol·licitat al Servef i a la Conselleria d’Educació un total de 8 cursos de formació professional per a l’ocupació. La subvenció ascendeix a 834.000 euros i amb aquesta es podran posar en marxa diversos programes de formació per a persones en situació d’atur o persones que estant ocupades, vulguen millorar la seua formació professional.

clausura-talleres-ocupacioAquests cursos donaran formació a un total de 105 veïns i permetran que l’Ajuntament d’Alaquàs puga contractar durant 1 any a través del Taller d’Ocupació Alaquàs amb cura de la seua gent i el seu espai, un total de 30 veïns i veïnes que a més de formar-se en l’especialitat per la qual s’interessen, tindran l’oportunitat de tindre un contracte laboral per a desenvolupar diferents obres municipals o prestar els seus serveis a l’Ajuntament.

Aquestes accions formatives formen part del Pla de Formació Professional per al Treball 2016/2017 desenvolupat per l’Ajuntament d’Alaquàs com una de les polítiques prioritàries pel que respecta a la formació i al treball. Més de 2.000 veïns i veïnes s’han beneficiat en els últims anys dels 151 cursos de 30 perfils professionals diferents impartits al Centre de Formació per proporcionar una qualificació professional i facilitar l’entrada al mercat laboral.

S’han demanat les especialitats de Muntatge i Manteniment d’Instal·lacions Elèctriques de Baixa Tensió, Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Instal·lació i Manteniment de jardins i zones verdes.

Al Servef s’ha demanat també les especialitats de Muntatge i manteniment d’Instal·lacions Solars Tèrmiques, Muntatge i Manteniment d’Instal·lacions Fotovoltaiques i Muntatge i Manteniment de Jardins i Zones Verdes. Aquestes accions formatives estan dirigides prioritàriament a persones en situació d’atur així com a persones ocupades i estan centrats en proporcionar la qualificació professional per tal de desenvolupar una ocupació adequada a les necessitats del mercat de treball i estimular la seua inserció laboral.

Pel que a la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament ha sol·licitat un programa formatiu de qualificació bàsica amb dues especialitats: Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Operacions auxiliars de muntatge i instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis. Aquest programa està adaptat a les necessitats específiques de l’alumnat que haja abandonat l’ensenyament reglat sense haver aconseguit els objectius previstos en l’Educació Secundària Obligatòria o que presente necessitats educatives especials que hagen impedit la consecució d’aquests estudis secundaris.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.