Alaquàs declararà ‘persona non grata’ a la consellera d’Educació si no construeix el CEIP Ciutat de Cremona

564

Alaquas. Pleno extraordinario CEIP Ciutat de Cremona

El Ple de la Corporació Municipal d’Alaquàs ha aprovat en la sessió plenària extraordinària celebrada als barracons del col·legi públic Ciutat de Cremona una declaració institucional en la que s’exigeix a la consellera d’Educació, Mª José Català, que rectifique públicament i incorpore al Projecte dels Pressupostos Generals del Govern Valencià per a l’any 2014 la construcció d’aquest centre. La declaració ha estat aprovada amb els vots a favor de PSPV, Bloc-Els Verds i els regidors no adscrits i els vots en contra del PP.

D’igual manera, s’ha aprovat que, si no es produeix aquesta rectificació pública, es sol·licitarà la dimissió de la consellera, al temps que serà reprobada públicament i declarada ‘persona non grata’ al municipi.

El Ple ha estat molt concorregut i molt calent. Tant que els veïns que han acudit al Ple, segons fonts municipal, no han dubtat en donar l'esquena al portaveu del PP, Pepe Pons, en el moment en el que ha manifestat al Plenari la seua posició al respecte.

L’alcaldesa Elvira García s’ha mostrat molt indignada davant les declaracions que el President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va realitzar el dimarts en el debat de política general de les Corts Valencianes, on va ometre la construcció del col·legi públic Ciutat de Cremona, ubicat en barracons des de fa vuit anys.

La primera edil ha tornat a denunciar la “falta de resposta i elusió de compromís” del Govern Valencià i en concret de la Consellera d’Educació, Cultura i Esports de la Comunitat Valenciana, MªJosé Català, que en una reunió celebrada en gener de 2011, es va comprometre personalment a licitar la construcció d’aquest centre educatiu ubicat en barracons des de fa més de vuit anys. Ha manifestat sentir-se avergonyida davant d’aquesta situació “més pròpia de països subdesenvolupats que de la Comunitat Valenciana moderna i avançada que tots desitgem però que no abastim”.

L’alcaldessa d’Alaquàs ha destacat les diverses accions presses en els últims anys per tal de denunciar la situació que pateix aquest centre d’ensenyament en el que estudien més de 500 alumnes i ha recordat l’esforç realitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de posar a disposició tot el necessari per a la construcció del col·legi, principalment pel que respecta a la cessió del solar, amb llicència municipal d’obres atorgada el 28 d’octubre de 2010. Ha recordat també que l’Ajuntament ha atés tots i cadascun dels requeriments formulats per la Conselleria i per l’empresa pública CIEGSA, tot i insistint en l’enderrocament dels frontons, tanques i instal·lacions preexistents que hi havia en el solar cedit i que ara és un solar “degradat, brut i mancat de condicions d’higiene i seguretat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.