Alaquàs celebrarà un ple extaordinari al Mercat per exigir la construcció del centre auxiliar de salud

0
41
Bankia

Atenent a la sol•licitud de la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública d’Alaquàs, el Ple de la Corporació Municipal celebrarà el proper dijous 17 de febrer una sessió extraordinària en la que s’exigirà com a únic punt de l’ordre del dia, la construcció del Centre Auxiliar de Salut d’Alaquàs.
La sessió es celebrarà a les 20 hores a l’edifici contigu al Mercat Municipal a proposta de la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública d’Alaquàs, que ha treballat en els últims mesos per denunciar la precària situació que pateixen els serveis de sanitat d’Alaquàs.

La celebració d’un Ple Extraordinari és una de les mesures contundents anunciades per l’Ajuntament d’Alaquàs provocades per les promeses incomplides per part del conseller de Sanitat, Manuel Cervera, que es va comprometre amb la Plataforma i l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, a iniciar les obres del nou centre de salut a finals de l’any 2010. Una promesa que no ha estat complida donat que als pressupostos de l’any 2011 no s’ha previst cap partida destinada a Alaquàs.

Davant d’aquesta situació i conscient de la necessitat de millora dels serveis sanitaris, l’alcaldessa d’Alaquàs ha decidit fer seues les propostes de la Plataforma Ciutadana i convocar, arran de la petició d’aquesta entitat, un Ple Extraordinari que se celebrarà a l’espai que l’Ajuntament d’Alaquàs va cedir a la Conselleria de Sanitat perquè posara en marxa les obres del nou Centre Auxiliar de Salut.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública d’Alaquàs es va constituir el passat mes de novembre de 2009 per tal d’exigir a la Conselleria de Sanitat una solució “als greus problemes de saturació que té l’actual centre de salut”. Al llarg de tot aquest temps, la Plataforma, composada per representants d’associacions i col•lectius ciutadans, a més de veïns, ha realitzat un intens treball amb la posada en marxa de múltiples iniciatives en defensa de la sanitat pública.

Una de les iniciatives amb més ressò va estar l’arreplegada de més de 10.500 signatures de veïns que van ser presentades per registre d’entrada a la Conselleria de Sanitat. L’arreplegada de signatures va ser un dels moviments ciutadans que més recolzament ha obtingut en els últims temps.

Fruit de la pressió exercida per la Plataforma i per l’Ajuntament, es va aconseguir una reunió amb el conseller de Sanitat el passat 16 de febrer, en la que es va comprometre “de manera ferma” a iniciar les obres del nou centre a finals de l’any 2010 si l’Ajuntament d’Alaquàs redactava i es feia càrrec del cost econòmic del projecte d’adequació del Centre Auxiliar, d’acord a les instruccions donades pel gabinet tècnic de la Conselleria, encara sent competència exclusiva d’aquesta.

Una vegada redactat el projecte per l’Ajuntament d’Alaquàs i donat que els pressupostos de 2011 no inclouen una partida per al Centre de Salut d’Alaquàs, la Plataforma va demanar una nova reunió amb els responsables en la que s’insta a l’Ajuntament a presentar-se a una nova ordre de subvencions per la que se convoquen ajudes per a l’adequació, reforma o construcció de consultoris auxiliars d’atenció primària a la Comunitat Valenciana, que dependrà de l’existència de fons en els pressupostos.

Davant d’aquesta situació, la Plataforma va anunciar diverses mesures i iniciatives com la celebració d’un Ple de la Corporació Municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here