Alaquàs celebrarà el sorteig dels 79 horts urbans ubicats junt a l'Albereda Sud

2582

Alaquas. Huertos Urbanos

Alaquàs celebrarà demà el sorteig públic de les parcel·les de la tercera fase de la xarxa d’horts urbans. L’acte tindrà lloc a les 12 hores del matí al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alaquàs.

En aquesta tercera fase, anomenada “L’Hort dels Rioja”, s’adjudicaran un total de 79 horts urbans ubicats junt a l’Albereda Sud, junt a la primera fase coneguda com l’Hortet de Ramón, amb una superfície de 8.800 metres quadrats. Aquestes parcel·les estaran destinades a horts urbans per a ús dels veïns i veïnes amb l’objectiu de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura.  Els horts s’adjudicaran per un període de 2 anys a través de diversos procediments.Dels 79 horts urbans d’Alaquàs, 4 parcel·les estaran reservades per a associacions i col·lectius, 10 per a públic general, 25 per a pensionistes i les 40 restants per a persones aturades.  

Quatre ponts de fusta connectaran la primera i tercera fase. Hi haurà també una plaça central amb estany per a la pol·linització, cultiu de plantes aromàtiques, zona de compostatge botànic, zona de llavors municipal, zona de bioconstrucció i espai d’ombra per a pícnic. Paral·lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme tallers i activitats per a les persones interessades en l’agricultura i l’alimentació ecològica.

En definitiva, un total de 18.000 metres quadrats per a l’hort i més de 150 parcel·les formen la Xarxa d’Horts Urbans, un compromís de l’Ajuntament d’Alaquàs per a aquesta legislatura. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

1 COMENTARIO

  1. Me gustaria adquirir una parcela de huerto ecologico ya que yo soy consumidora de estos tipo de alimentos cada continuadamente…soy una amante del mundo de las hierbas y la ecologia y sus nutrientes oligoelementos.minerales y vitaminas ..tengo tiempo de ocuparme deel y me gustaria ser una gran influencia para mi sobrino y habituarlo al sistema ecologico y sus benwficios ..inculcarselos como a mi hiciereron mis padres..a amar y respetar la naturaleza

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.