Blocs-Els Verds acusa al PSPV per no defensar el valencià i no programar cap pel·lícula en valencià al ‘Cinema a la Fresca’

0
180

Alaquas. Ayuntamiento

Bloc-Els Verds d’Alaquàs critica que el PSOE d’Alaquàs no donara suport la seua moció en defensa dels drets lingüístics dels valencianoparlants en l’últim ple. Bloc-Els Verds d’Alaquàs va presentar una moció en el ple celebrat el passat 26 de juny demanant que el Consell i el Ministeri de l’Interior prengueren mesures per a defensar els valenciano-parlants de les discriminacions patides recentment. Entre aquestes discriminacions es troba la patida per una veïna d’Alaquàs en la comissaria de Xirivella quan anava a fer un tràmit administratiu. El socialistes d’Alaquàs es varen abstindre i no donaren suport a la moció.

La critica dels edils de Bloc-Els Verds d’Alaquàs tambè puja de tó després de coneixer que l’oferta de “Cinema a la Fresca” feta des de l’Ajuntament d’Alaquàs “no n’hi ha cap pel·lícula en valencià. Un any més i, sense considerar les demandes que es fan fins i tot des de les escoles alaquaseres, el govern socialista no programa cap pel·lícula en la llengua autòctona en la que estudien molts xiquets de la localitat”

Per Bloc-Els Verd d’Alaquàs, “els fets indiquen la poca preocupació per l’ús del valencià que es té des del PSOE d’Alaquàs i des de Bloc-Els Verds d’Alaquàs ho lamenten profundament”.

90s LoveU

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.