Al tercer intent, Meliana aprova la seua adhesió al Pla d’Alcaldies que promou Europa

1
182

Meliana-ayuntamiento

En la sessió ordinària de ple de juliol, l’Ajuntament de Meliana ha aprovat l’adhesió al Pacte d’Alcaldies que promou la Unió Europea per a l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables. Meliana aprova l’adhesió al Pacte d’Alcaldies a la tercera oportunitat ja que el govern anterior del Partit Popular va votar en contra en dos ocasions, mentre que ara, ha sigut l’única força política que es va abstindre.

Un objectiu estratègic de la Unió que té com a finalitat la reducció d’un 20% de les emissions de CO2 al 2020, contrarestar l’escalfament global i els efectes del canvi climàtic i, de l’altra, aconseguir una major autonomia energètica d’Europa atesa la dependència actual d’altres països i continents.

Com explica l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “l’adhesió a este pacte suposarà, entre altres, l’elaboració d’un pla d’acció d’eficiència energètica (PAES) al nostre municipi i l’accés a finançament europeu molt estructurat amb esta finalitat”. Això permetrà donar continuïtat a les actuacions que l’Ajuntament ve realitzant des del 2002 en este àmbit dins d’un projecte més global i més eficaç. El primer pas ara serà l’elaboració d’una auditòria d’emissions de CO2 al municipi.

A més, el responsable municipal manifesta que “amb l’adhesió al Pacte d’Alcaldies, els temes d’eficiència energètica també s’inclouran en el document de revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Meliana que s’està elaborant”. Sobretot perquè el pla d’acció ha d’inclore propostes en l’àmbit de la mobilitat, l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables, aspectes relacionats molt directament amb el planejament urbanístic local.

L’Ajuntament de Meliana ja disposa de personal tècnic administratiu adscrit a l’Oficina Tècnica d’Urbanisme per a constituir l’estructura administrativa necessària per a gestionar els compromisos que s’assolixen amb l’adhesió al pacte, com ara la tècnica de medi ambient. D’altra banda, en els pressupostos del 2016 es dotarà una partida per a la realització de l’auditoria d’emissions.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.