AE-Agró demanarà explicacions per la mortaldat de peixos en el llac artificial de la Devesa

0
155

Albufera-mortaldat-llises-llobarros

La Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró demanarà a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, administració responsable del Parc Natural de l’Albufera de València, una investigació sobre la mortaldat massiva de peixos en la llacuna artificial de la Devesa.

Segons Agró, des del passat dijous, 23 d’octubre, no paren d’aparéixer peixos de gran tamany morts, principalment llobarros i llisesen el llac artificial de la Devesa de l’Albufera. L’Ajuntament de València ha atribuït esta mortaldat massiva a les altes temperatures i la salinitat de les aigües.

Davant d’este cas de mortaldat massiva de peixos dins del Parc Natural de l’Albufera de València, la Comissió de Territori d’AE-Agró preguntarà a la Direcció General de Medi Natural de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient què han fet, des del passat dijous, les autoritats competents per a evitar que continuen apareixent peixos mort i si s’han realitzat anàlisis toxicològiques als peixos morts.

Des d’AE-Agró també volen coneixer si han funcionat o no les turbines de la gola durant els mesos de setembre i octubre i en cas de ser positiva la resposta, volen saber amb quin motiu s’han posat en marxa i qui ho va ordenar. També volen saber quin ha sigut el nivell de l’aigua del llacuna de l’Albufera durant les últimes setmanes.

Finalment, i a l’espera que la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient done resposta a les qüestions plantejades, també volem saber si s’han realitzat recentment tractaments antimosquits en el llac o en les mallades pròximes. I si ha sigut així, quins productes s’han utilitzat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.