AE-Agró exigeix la incorporació de la marjal del Puig al Catàleg Valencià de Zones Humides

619

Davant la necessitat de protegir totes les zones humides del territori valencià i, per tant, d’incloure-les en el Catàleg de Zones Humides, Acció Ecologista-Agró va presentar en el seu moment al·legacions a l’expedient de modificació per tal de incorporar totes les zones humides de la Comunitat, com el cas de la Marjal del Puig.

marjal del puigMalgrat la seua importància per a combatre el canvi climàtic, no totes les zones humides del territori estan incloses en el catàleg. AE Agró recorda el cas de la Marjal del Puig que “també hem sol·licitat el reconeixement, la delimitació i incorporació al Catàleg”.

Els escologistes han recordat que “si no arriba a ser per la bombolla immobiliària així com pels recursos que AE-Agró va presentar contra la Conselleria, els valencians hauríem perdut tant la zona humida del Quadro de Santiago en Benicàssim (La Plana Alta, Castelló) com la Marjal del Puig (l’Horta Nord, València)”.

Finalment, a juí d’AE-Agró, “obviar la delimitació i protecció de les zones humides sota figures com el Catàleg, és un acte d’irresponsabilitat i un manifest desistiment de les obligacions que té la mateixa administració, encara més en el context d’emergència climàtica que vivim”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.