Més de 6.000 coets il·luminen l’Entrà de la flor en Torrent

1055

Torrent va celebrar la tradicional Entrà de la Flor, un acte multitudinari característic de la cultura torrentina on es barregen tres cultures: la grecoromana, representada per la presència i el culte a la branca d'ametler com a benvinguda de la primavera; la cultura islàmica, representada per la presència de la pólvora, el foc i el soroll que acompanyen la branca durant tot el trajecte; i la cultura cristiana, l'hereva de tota la tradició anterior, representada en la devoció i el culte a la Mare de Déu del Rosari.

Entra de la flor TorrentEl dia va començar amb el tall de la branca de l’ametler florit. A les 8 del matí, clavaris i veïns de Torrent es dirigiren a tallar la branca que a la nit oferirien a la Mare de Déu del Rosari, a continuació, la transportaren a la parròquia de Sant Lluís Bertran on estaria fins a la celebració de l’Entrà. Després es va celebrar el tradicional esmorzar i dinar en la Caseta del Rosari.

A la nit, els participants inscrits replegaren els coets i es dirigiren a la parròquia de Sant Lluís Bertran i abans de començar l’acte feren una oració curta. A les 21.00h, començà l’Entrà de la flor, des de la parròquia de Sant Lluís Bertran on la branca de l’ametler es va posar en camí acompanyada pel so i la llum dels coets per a arribar a la parròquia de l’Assumpció on es va fer la benedicció de la branca i l’ofrena a la Mare de Déu del Rosari.

Entra de la flor TorrentEnguany vora 60 persones dispararen més de 2.400 coets durant l’Entrà de la flor. Com a punt final, quasi 2.600 coets solts dins la gàbia van oferir l’espectacle de la cordà, una fi de festa plena de llum, so i color.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.