Més de 6.000 coets il·luminen l’Entrà de la flor en Torrent

0
467

Torrent va celebrar la tradicional Entrà de la Flor, un acte multitudinari característic de la cultura torrentina on es barregen tres cultures: la grecoromana, representada per la presència i el culte a la branca d’ametler com a benvinguda de la primavera; la cultura islàmica, representada per la presència de la pólvora, el foc i el soroll que acompanyen la branca durant tot el trajecte; i la cultura cristiana, l’hereva de tota la tradició anterior, representada en la devoció i el culte a la Mare de Déu del Rosari.

Entra de la flor TorrentEl dia va començar amb el tall de la branca de l’ametler florit. A les 8 del matí, clavaris i veïns de Torrent es dirigiren a tallar la branca que a la nit oferirien a la Mare de Déu del Rosari, a continuació, la transportaren a la parròquia de Sant Lluís Bertran on estaria fins a la celebració de l’Entrà. Després es va celebrar el tradicional esmorzar i dinar en la Caseta del Rosari.

A la nit, els participants inscrits replegaren els coets i es dirigiren a la parròquia de Sant Lluís Bertran i abans de començar l’acte feren una oració curta. A les 21.00h, començà l’Entrà de la flor, des de la parròquia de Sant Lluís Bertran on la branca de l’ametler es va posar en camí acompanyada pel so i la llum dels coets per a arribar a la parròquia de l’Assumpció on es va fer la benedicció de la branca i l’ofrena a la Mare de Déu del Rosari.

Entra de la flor TorrentEnguany vora 60 persones dispararen més de 2.400 coets durant l’Entrà de la flor. Com a punt final, quasi 2.600 coets solts dins la gàbia van oferir l’espectacle de la cordà, una fi de festa plena de llum, so i color.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here