500 carros de la compra per a reduïr el volum de residus a Paterna

1689

Conscients de l’excessiu consum de borses comercials d’un sol ús i de la generació de residus que es deriven (13.500 milions de borses de plàstic i 2.080 milions de paper/cartó a l’any), la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Paterna va engegar una campanya la passada setmana per a la reducció de borses comercials d’un sol ús que supose una reducció en l’ús i desfet de bosses de plàstic per part dels veïns i veïnes. Així, s’han repartit 500 carros de la compra entre els veïns.

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar a la població perquè modifiquen els seus hàbits de consum i intentar que s’impliquen de manera activa i col·laboren en el canvi que es pretén aconseguir.

La bossa de plàstic és el producte referència de la nostra cultura d’usar i tirar, que malgasta grans quantitats de materials i energia per a fabricar productes efímers d’un sol ús, moltes vegades superflus. Des de la Regidoria volem conscienciar que les bosses de plàstic es poden reemplaçar per recipients o sistemes duradors i ecològics”, ha manifestat el regidor Carles Martí.

Així, la Regidoria de Comerç va ficar en marxa una nova campanya en dos fites clares: per un costat continuar amb la promoció del comerç local i d’altra part el conscienciar a la ciutadania de la importància per al medi ambient de no utilitzar borses de plàstic. Martí ha declarat al respecte que “aquesta campanya sorgeix davant la preocupació de la Regidoria de conscienciar als veïns i veïnes sobre la necessitat de preservar l’ecosistema i proporcionar les eines necessàries per a desenvolupar, des d’una actitud responsable i que afavoreix el comerç local, accions ecològiques”.

La campanya va encetar-se fa una setmana i en assoles quatre dies els veïns i veïnes de Paterna han esgotat les existències de carros. “Ha quedat demostrat que la ciutadania de Paterna aposta pel comerç de proximitat en iniciatives com aquesta, un comerç que a Paterna, a hores d’ara, està més viu que mai”, ha manifestat el regidor. Per poder adquirir els carros a les dependències municipals havia tan sols que entregar tiquets de compra per valor de 60 euros de qualsevol comerç del municipi. “Estem més que satisfets de la gran acollida de la campanya entre veïns i veïnes, no assoles per l’espenta que donem al comerç local sinó pel nivell de conscienciació medi ambiental de la ciutadania que aquesta acció comporta”, ha matisat Martí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.