5 joves de Alaquàs, Aldaia i Paiporta, seleccionats per al campionat del món de Kayak Polo sub21

47 lecturas

Alejandro Martínez Gómez i Jordi Mateu Martínez, dos joves alaquasers del Club d’Alaquàs de Kayak-Polo, competiran al Campionat del Món de Kayak Polo amb la Selecció Espanyola a la categoria Sub21 la pròxima setmana que tindrà lloc a Siracusa (Itàlia). Martínez i Mateu no seran els únics esportistes de la Comunitat Valenciana que participaran a la proba.

Els seus companys d’equip: Jairo Peset López, veí d’Aldaia, i Núria Cañas Fernández, natural de Paiporta, també ho faran. També forma part de la selecció Lydia Romeu Solaz,  natural de Aldaia que pertany al Club Kayak Polo Albufera Silla, que va ser campiona d'Espanya en 2012 i 2014 i campiona d'Espanya en la Selecció Valenciana en 2015.

Kayak Equipo Nacional Sub21

La competició, que es celebra cada 2 anys i s’alterna amb els Campionats d’Europa, va nàixer a 1994 a Sheffield, Regne Unit. A 2014, la Selecció Espanyola Sènior va obtindre el millor resultat de la història del kayak al país, medalla de bronze. Enguany, quatre jugadors del Club Alaquàs Kayak Polo -3 d’ells a la categoria Sub21 (U21) i 1 a la categoria sènior femenina- aportaran el seu granet de sorra a la competició mundial d’aquest esport per contribuir al seu present i el seu futur. És la primera volta que aquests jugadors han estat convocats per l’Equip Nacional de Kayak Polo, a excepció de Jairó P.López, qui a 2013 va assistir al Campionat d’Europa per Nacions.

El Campionat del Món de Kayak Polo, que començarà el pròxim dilluns 29 d'agost i s'allargarà fins el 4 de setembre, contarà amb la participació de 24 països per a la categoria Sènior masculina, 18 a la categoria Sènior femenina, igual que a la categoria U21 masculina i 11 per a la categoria U21 femenina.

Els quatre esportistes, amb un llarg recorregut al món del kayak polo ple de triomfs, han aconseguit millorar i perfeccionar la seua trajectòria durant els últims 3 anys. Martínez, Mateu i Peset han estat dos anys consecutius (2014 i 2015) campions de la Lliga Nacional de Kayak Polo. A més de fer-se amb el Campionat d’Espanya de Kayak Polo per Federacions Autonòmiques. Ells, qui pertanyen a la categoria U21 masculina, tindran 17 països rivals a la competició mundial.

D’altra banda, Núria Cañas, qui competeix a la categoria sènior femenina ha estat campiona de la Lliga Nacional de Kayak Polo tant a 2014 com a 2015 i s’ha alçat amb el Campionat d’Espanya de Kayak Polo per Federacions Autonòmiques. Enguany, Cañas és subcampiona de la XVIII copa d’Espanya a la 2ª Divisió de Kayak Polo. La pròxima setmana competirà a la categoria sènior femenina amb 17 països més pel Campionat del Món de Kayak Polo.

3 COMENTARIOS

  1. LYDIA ROMEU SOLAZ, natural de Aldaia, perteneciente al Club Kayak Polo Albufera Silla (Silla, Valencia) también forma parte del equipo nacional de 1a división absoluta femenina, y competirá en el mundial de Siracusa de la próxima semana.
    Cabe destacar que fue campeona de España en 2012, y en 2014, obteniendo plaza para competir en el Campeonato de Europa por Clubes, quedando en 8a posición. Y campeona de España con la Selección Valenciana en 2015.

  2. Lydia Romeu es natural de Aldaia de toda la vida y va al campeonato del mundo de Kayak Polo con la selección absoluta, además ha conseguido bastantes más éxitos «Reales» de los que están ahí, como por ejemplo disputar un Campeonato de Europa por clubes y conseguir la 8a posicion, realmente ella sí que fue campeona de España en 2014 con su club y con su equipo. Sabemos que es un deporte minoritario y es fácil hinchar una noticia pero por el contrario al ser minoritario también es más fácil contrastar la información con los demás clubes que hay.
    Gracias un saludo.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí