Sant Antoni Abat en la ciutat de València

0
19 lecturas

Fotos: Luis Timón.- La festivitat de Sant Antoni Abat o del Porquet al barri homònim en la ciutat de València va tindre el passat cap de setmana una nova programació d'activitats centrades per un costat, en la solidaritat, i per l'altre, en la concienciació al voltant dels animals.

Així, en la confluència entre els carrers Maximilià Thous i Ministre Luis Mayans es va tancar un espai al tràfic per tal de muntar el Mercat Solidari d'Hivern de marcat signe animalista, amb productes naturals i sostenibles i altres d'artesania, orfebreria, avaloris, etc.

Al costa del mercat, una zona de demostracions canines va guanyar-se el cor de gran quantitat de públic amb les cabrioles i exercicis de diversos gossos amb els seus guies amb molt de mèrit. Una activitat molt celebrada pels visitants en la que, per cert, participaren els agents de la unitat canina de la Policia Local de València.

Per altra part, el divendre 10 de gener els centres comercials de El Corte Inglés i Supercor en València realitzaren una campanya de recollida d'aliments per a animals, coordinada per la Hermandat de Sant Antoni Abat a benefici de diferents associacions i protectores d'animals. Concretament foren ADAT (Associació de Defensa Animal de Torrent), Modepran Valencia, SVPAP (Sociedad Valenciana Protectora de Animales y Plantas) i Protectora DONAM La Pateta les que reberen els aliments de má de la regidora de Benestar Animal de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, i Borja Monzó del Departament de Comunicació i Relacions Institucionals de El Corte Inglés, en un senzill acte junt al Mercat Solidari.

La campanya va ser tot un èxit amb dos tones d'aliments recollits per als animals d'aquestes protectores.

Dissabte per la nit, un espectacular castell de focs artificials a càrrec de RICASA, la pirotècnia de Ricardo Caballer va obrir la cremà de la tradicional foguera de Sant Antoni.

Les activitats continuen en una festivitat que es tancarà pròxim divendres 17 amb la benedicció d'animals al carrer de Sagunt, una de les més multitudinàries de la provincia, així com el Mercat del Porrat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí