El PEC del Cabanyal inclourà tres grans eixos verds, limitació d'altures i un màxim d'habitatges turístics d'un 10%

795

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha presentat les modificacions introduïdes en el Pla Especial Cabanyal-Canyamelar. Esta última proposta introduix canvis importants per a recuperar el barri tenint en compte les propostes dels veïns i veïnes d'este. Les modificacions ofereixen un PEC més complet on es contempla la protecció de la identitat del barri, la creació de zones per als vianants i la lluita contra el canvi climàtic. Esta versió sortirà a exposició pública per segona vegada per un període de vint dies hàbils.

El nou PEC del Cabanyal-Canyamelar inclou noves propostes, moltes d'elles aportades pels propis veïns i veïnes, basades en la consecució de tres objectius. En primer lloc, potenciar la connexió nord-sud mitjançant tres eixos verds que recorren tot el barri i connecten els diferents barris marítims. En segon lloc, recuperar la tipologia dels habitatges tradicionals del Cabanyal, per a mantenir la identitat històrica del barri. Finalment l'augment de la protecció del barri i els edificis, rehabilitant aquelles zones o solars abandonats o degradats.

Entre les principals accions que proposa esta segona versió del PEC s'inclourà la reducció d'altures en les diferents unitats execució de Doctor Lluch, Mediterrani i un programa d'actuació aïllada en els blocs Portuaris. L'objectiu és limitar les altures a planta baixa i dues altures respectant la tipologia original del barri i donant resposta a les peticions dels seus veïns i veïnes.

Els tres grans eixos verds longitudinals previstos connectaran tot l'àmbit de nord a sud. D'una banda es proposa un eix per als vianants coincident amb els carrers Sant Pere i Los Angeles que connectarà plaça importants com la Plaça del Rosari o Lorenzo de la Flor, des del jardí de la Remunta fins a les Drassanes. S'incorpora a més la remodelació i creació d'una nova via litoral, que proposa un passeig marítim més naturalitzat i lineal. Comptarà espais verds i arbratge pensat per al passeig i goig del vianant. Esta reforma contemplarà també La Malva-rosa, encara que no estiga inclosa en l'àmbit del pla. El tercer eix el constituix la denominada via verda, ara molt més àmplia i definida.

Una altra de les importants novetats és la limitació dels habitatges turístics, la qual oscil·lava entre el 10 i el 40% depenent de la zona, i passarà a ser un 10% en tot el PEC per a protegir el barri i protegir el caràcter residencial. Al mateix temps, s'ha proposat reordenar la zona del PIN Piscines recuperant l'antiga alienació de les viles, evocant amb una ordenança gràfica les mateixes posant en valor partix de la identitat del Cabanyal-Canyamelar. Esta disposició de l'edificació permet potenciar el traçat de la via verda. Respecte a l'hotel previst en la zona de Piscines, el seu projecte haurà d'aportar un estudi de paisatge i una proposta estètica d'acord amb l'entorn.

Respecte als blocs portuaris, estos seran derrocats i substituïts per dues pomes amb la tipologia típica i amb patis posteriors. Estaran a més envoltat de zones verdes i horts urbans. Es recuperarà també el final de Blasco Ibáñez, tancant definitivament el projecte del passeig a la mar, i recuperant i protegint tot el barri i especialment l'àmbit de l'estació del Cabanyal.

Amb estes importants modificacions “consolidem el futur del barri, protegim la identitat del Cabanyal-Canyamelar i al mateix temps apostem per espais que sigan sostenibles amb el medi ambient, contemplant sempre les propostes que ens han fet els propis veïns i veïnes del barri”, ha manifestat Gómez.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.