El Grup de Danses L'Espolí cel·lebra en Paiporta el seu XX Aniversari

19 lecturas

Fotos: Mª Carmen Feliu.- Grup de danses L’Espolí, 20 anys en dansa, fent cultura. Un original lema per al seu XX aniversari, que es va cel·lebrar passat dissabte 30 de setembre en l'Auditori Municipal de Paiporta.

En la gala festiva, presentada per Luis Lázaro, se presentà l'espectacle ‘De la festa, la vespra’.

Una sucessió de balls tradicionals, ‘La petenera’, ‘Jota de navajas’, La pedreguera’, Copeo d’ Ontinyent’, ‘ Romanç del sego’, ‘Bolero creuat de Carlet’, ‘Bolero creuat’, ‘Cuple del magatzem’, ‘Bolero afandangat’, Despullaeta’, ‘Fandando de Sant Mateu’ que mostraren la gran tanca cultural i artística del Grup de Danses L’Espolí.

Tota una mostra de dança entrellaçada al llarg d'una història allotjada a Paiporta. La celebració de la festa del patró, Sant Roc, l'ambient en la posada al caure la vesprada en el vespre de la festa, un incident amb el carruatge de la marquesa i senyora de Paiporta que li obliga a entrar en la posada.

La marquesa vol mostrar que n'hi ha balls de major elegància en relació amb el que ha vist en la posada i els seus acompanyants fan una demostració, que és contestada pel poble amb nous balls que l'escandalitzen, culminant la immoralitat amb ‘La despullaeta’.

Els premis

Emotiu el moment final, on es va rendir homenatge als membres fundadors, com ara Ana Rosaleny, Maru Marí, Juan Mateu, Lluís Canoves i Javi Marí.

Es lliurà el Premi Espolí 2017, creat per enaltir el treball en favor de la cultura a una persona natural de Paiporta, que corresponguè a la directora musical Beatriz Fernández Aucejo.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí