Diputació inverteix 441.855 euros per millorar el cicle integral de l'aigua de 8 municipis de l’Horta

89 lecturas

Albalat dels Sorells, Puçol, Rocafort i Tavernes Blanques, a l'Horta Nord, i Alcàsser, Beniparrell, Massanassa i Picanya, a l'Horta Sud, comptarà amb ajudes per valor de 41.855 euros de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València per a la millora del cicle integral de l'aigua, inclosa a l'estratègia Reacciona 2022

ciclo integral del agua

A l'Horta Nord, els quatre projectes que han rebut la subvenció, per un import global de 194.758 euros, són l'anul·lació de la canonada del camí del cementiri i la instal·lació d'un analitzador de clor a la xarxa d'abastament de Tavernes Blanques amb 38.700 euros; la sectorització de la xarxa de proveïment i la instal·lació de fonts a les escoles públiques, l'ajuntament i el poliesportiu de Puçol amb 36.759 euros; la renovació de la xarxa de proveïment al carrer del pintor Benlliure de Rocafort amb 80.000 euros; i la canalització de pluvials al carrer Major d'Albalat dels Sorells amb 39.299 euros.

Els quatre projectes beneficiaris de l’Horta Sud són la reparació de la xarxa de sanejament i de pluvials del carrer del Calvari d’Alcàsser amb 49.473 euros; l'execució de la xarxa de sanejament als carrers de Silla i Albal de Beniparrell amb 90.000 euros; la millora de la xarxa de proveïment al nucli antic de Massanassa amb 37.624 euros; i la renovació de la xarxa de distribució d'aigua potable en trams d'alt índex de fugides a Picanya amb 70.000 euros.

"Obres imprescindibles"

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l‟àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha explicat que “són obres imprescindibles perquè les infraestructures hidràuliques estan molt envellides. De fet, molts municipis encara tenen conduccions de fibrociment i no ens podem permetre el luxe de perdre la meitat de l'aigua potable que va per les canonades”.

A més, són objecte de la subvenció els sistemes demmagatzematge o de drenatge sostenible, que permeten la reutilització de laigua; els punts de dosificació d'aigua procedent de la xarxa pública, que fomenten el consum de l'aigua de l'aixeta; i la instal·lació o la reposició de comptadors i equips de control de cabals i de pressions.

Amigó ha afirmat que "altres actuacions que es poden sol·licitar són la digitalització per detectar avaries i fuites o el disseny de filtres verds per evitar l'abocament d'aigües residuals a rius i platges".

La vicepresidenta explica que “sovint actuem exclusivament en la mitigació del canvi climàtic, és a dir, a reduir les emissions, però les sequeres, cada cop més freqüents i llargues, afectaran la disponibilitat i la qualitat de l'aigua. Per això és tan important adaptar-nos. En aquest sentit, en uns dies publicarem una convocatòria extraordinària dotada amb un milió dʻeuros, de manera que en tres anys haurem invertit més de 21 milions en projectes per alʻestalvi hídric i el tractament dʻaigües residuals”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí