El canvi no para

7 lecturas

Des que començàrem aquesta legislatura a la Diputació de València, ara fa més de tres anys, des del govern vam tindre clar que uns dels objectius més importants que teníem damunt de la taula era acabar amb els enfrontaments estèrils entre administracions que tan de mal havíem fet a les institucions valencianes en els darrers anys de govern de la dreta.

Diputación de ValenciaPer això, en aquesta nova etapa, ha estat cabdal la col·laboració i el treball conjunt entre la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i els diferents ajuntaments de les comarques de València, per posar solució als problemes reals que tenen els nostres veïns i veïnes.

Perquè al capdavall, allò que ens interessa com a ciutadans i ciutadanes és tindre un serveis de qualitat, independentment de quina administració vinguen els recursos; poc importa si els diners per condicionar escoles, per construir centres socials, per reformar escoletes infantils o per fer polítiques mediambientals provenen de la Generalitat o de la Diputació sempre i quan les actuacions siguen una realitat.

Per tot això des de la Diputació de València hem seguit les prioritats marcades pel Govern del Botànic, tot destinant nostres recursos en col·laborar en les diferents Conselleries i, així, marcar prioritats educatives, socials i ambientals que milloren la qualitat de vida de la gent.

Amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport del conseller Vicent Marzà, en l'Horta Sud hem invertit en els anys 2017 i 2018 més de 2.190.000€ en la millora de dotze escoles, per canviar portes i finestres, augmentar l’estanquitat i evitar els corrents d’aire, tot condicionant instal·lacions que en alguns casos no s’havien millorat des dels anys trenta; d’aquesta manera, s’ha incidit en l’estalvi energètic i s’han reduït els costos als ajuntaments, alhora que s’han millorat les condicions de vora 5000 xiquets i xiquetes als col·legis de l’Horta Sud.

Ho tenim ben clar: l’educació pública és una prioritat inqüestionable, i per això també invertirem en la millora de totes les escoletes infantils municipals públiques de les comarques de València, i ho dic bé, de totes. A l’Horta Sud en son dèsset les que es veuran beneficiades, amb un total de 646.000€ invertits.

Però han hagut més col·laboracions ben rellevants. Per exemple, i en un treball conjunt amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la Diputació de València finançarà la creació de les primeres 500 places públiques per a centres de dia, de menors i diversos centres multifuncionals, que s’han fet al País Valencià en els darrers 20 anys. En L’Horta Sud es finança a Mislata la rehabilitació de l’antic hospital Militar, per convertir-lo en un centre de dia de 60 places i una residència amb 40 places més, amb una inversió total de 4.395.938€. Perquè estem ací per rescatar persones.

I respecte a les polítiques ambientals, la Diputació de València i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural hem col·laborat en temes tan importants per a la comarca de l’Horta Sud com han estat el desenvolupament de al Llei de l’Horta, el Pla d’Actuació Territorial de L’Horta, la nova llei d’Estructures Agraries o la implantació del Banc de Terres.

En definitiva, col·laboració en lloc d'enfrontament, inversions en educació front a malbaratament, polítiques socials i millora de la qualitat de vida de la ciutadania en lloc de corrupció. El canvi no para.

[ Maria Josep Amigó | Vicepresidenta de la Diputació de València | @MariaJosepAmigo ]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí