EUPV demana que s’aproven ja les normes de reversió de l’Hospital de Dènia

7 lecturas

Una delegació d’Esquerra Unida s’ha reunit amb el comitè d’empresa de l’Hospital de Dénia per estudiar actuacions per a la millora del servei de l’hospital i de l’àrea de salut de la comarca. També per reivindicar l’agilització dels tràmits per a la seua reversió. A la reunió han assistit Estefania Blanes, diputada del grup parlamentari Unides Podem – Esquerra Unida i portaveu de l’organització, i Cristian Veses, Responsable d’Àrees i Subsecretari de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Tot i que actualment l’hospital continua privatitzat i gestionat per l’empresa Marina Salut, la concessió caduca a principis de 2024. Des del comitè d’empresa afirmen que “si es pretén fer bé la reversió, ja s’hauria de treballar sobre el tema”. En aquest sentit, indiquen com a prioritat “la redacció i presentació de les normes de reversió, així com la comunicació a l’empresa de la no-renovació el més prompte possible”.

Estefania Blanes, representant de l’organització a les Corts Valencianes, proposa treballar la qüestió a través de la Llei d’Acompanyament. En aquest sentit, Blanes afirma que “nosaltres sempre hem apostat i treballat perquè els serveis sanitaris es presten des de la gestió pública, i això ho demanarem al parlament valencià”. Per la seua banda, Cristian Veses emfatitza que “la gestió pública dels serveis sanitaris garanteix que aquests siguen més econòmics i eficients, a banda d’oferir millors condicions laborals per a les treballadores i treballadors d’un àmbit bàsic per a la nostra societat”.

Pel que fa a la renovació del conveni laboral de la plantilla, el comitè celebra la millora de les condicions que han aconseguit i signat per unanimitat recentment però, alhora, lamenten la paralització en la seua aplicació: “el conveni es va signar en agost per part del comitè i de l’empresa, però es troba paralitzat”. Des d’Esquerra Unida es demana reprendre la seua aplicació: “hauria d’aprovar-se i entrar en vigor abans que acabe l’any”. Els membres del comitè d’empresa també es troben molt preocupats per les elevades ràtios que han d’assumir i les greus mancances de personal facultatiu i no facultatiu, que redunden en una pitjor qualitat assistencial.

Malgrat tot, des de l’organització d’esquerres denuncien que les condicions laborals del personal “continuen sense ser equiparables a les del personal sanitari i administratiu públics”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí